x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Telegrame din Craiova

Acum 100 de ani. Telegrame din Craiova

13 Feb 2013   •   00:23
Acum 100 de ani. Telegrame din Craiova

Astă noapte a evadat din închisoarea militară condamnatul Sechel Nicolae. Autorităţile militare au deschis o anchetă, spre a stabili împrejurările evadării. – C. Tunceanu, din Calea Târgului, din cauze necunoscute, a bătut crunt pe femeia Ana Petrescu, care în stare foarte gravă a fost internată în spital. – Prefectura de judeţ a decis să se constituie o comisie de medici care, împreună cu membrii consiliului de igienă, să avizeze măsuri pentru împiedicarea răspândirii epidemiilor care bântuie cu furie prin comunele din jurul nostru.

Minoră violată de un minor
Parchetul Craiova a primit o plângere de la părinţii fetei Ecaterina Dumitru, domiciliaţi în strada Peştilor. Numiţii arată că fiica lor, Ecaterina, care e în etate de 13 ani, a fost răpită şi violată de băiatul Gh. D. Mustafa, zis Durac, din acea stradă, în etate de numai 11 ani. Fata fiind înaintată serviciului sanitar comunal, acesta şi-a dat avizul că fata a fost într-adevăr violată.

Un cadavru de copil aruncat
Ieri dimineaţă, pe la orele 6, a fost găsit lângă un zid, în curtea magazinului Wappner din strada Ştirbey Vodă No. 1 din Bucureşti, un copil de sex feminin, mort, în vârstă ca de 5-8 zile, înfăşurat în nişte ierburi şi bucăţi vechi de stofă şi legat cu o funie. Circumscripţia respectivă cercetează dacă la mijloc nu este o pruncucidere. Spre a se stabili cauza morţii, cadavrul a fost trimis la institutul medico-legal, spre a i se face autopsia.

Nenorocirea din Şoseaua Basarabi
Ieri după-amiază, ţăranul Ion Pană, din comuna Popeşti-Dragomireşti, trecând cu căruţa încărcată cu fân pe Şoseaua Basarab, caii s-au speriat şi, luând-o la fugă, căruţa s-a răsturnat în dreptul casei cu No. 75. Ion Pană, care se afla deasupra pe fân, a căzut pe trotuar, spărgându-şi capul în mai multe locuri. Starea lui fiind gravă, s-a avizat Salvarea. Internul de gardă, venind la faţa locului, l-a pansat, iar apoi l-a transportat cu automobilul la spitalul Filantropia.

Accident de tramvai

Măturătorul Chiril Cojocaru, din strada Turturele 50, pe când se afla ieri pe Calea Călăraşilor, în dreptul casei cu No. 63, ferindu-se de o căruţă ce trecea pe stradă, a fost trântit pe la spate de calul vagonului de tramvai cu No. 765. Bietul om a fost apucat de scară şi târât pe o bună distanţă, iar una din roţile dinainte ale vagonului i-a rupt piciorul drept mai jos de genunchi. În stare gravă, victima a fost transportată la spitalul Brâncovenesc de către o ambulanţă a salvării. S-a deschis o anchetă.

Nu polemizăm!
Un oarecare ziar cu origine necunoscută şi care nu ştie ce politică susţine vrea cu orice preţ să polemizeze cu noi. Mărturisim că dacă ar fi pus oarecare inteligenţă în scopul ce-l urmăreşte am fi avut generoziteatea să-l onorăm cu un răspuns din parte-ne. Cum însă e şi privit de rea credinţă, şi aceasta din naştere, nu-i putem da alt răspuns decât dispreţul nostru.
Din “Universul”, 13 februarie 1913; texte selectate de Tudor Cireş

×