x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Adina Vălean

Astăzi e ziua ta, Adina Vălean

de Ramona Vintila    |    15 Feb 2013   •   00:23
Astăzi e ziua ta, Adina Vălean
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Europarlamentarul PNL, Adina Vălean implineste astazi 45 de ani. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!"

Important e sa faci ceea ce trebuie
"Sunt timida? Nu cred. Doar ca nu imi place sa vorbesc despre mine. Cine sunt si ce cred despre lume si oameni ma priveste intr-un mod particular. N-am simtit niciodata nevoia sa ma comunic altora.

Sunt in largul meu daca putem discuta despre un subiect concret si de fond.  Am vrut sa propun protectia datelor personale (la asta lucrez) sau finantarea infrastructurii energetice europene si a celei de telecom (ati auzit de project bonds? Eu sunt fan dar nu sunt foarte populare) sigur, imediat le putem lega cu viitorul cadru financiar multianual.
Da, lucrez si cu comisia de buget, pe langa cea de industrie, energie si cercetare. Ma gandesc insa ca e specios si poate parea chiar arogant.

Sunt inca din 2007 "godmother" a numarului de urgenta 112 - mi-au zis ei, de la Asociatia Europeana a Numarului de Urgenta Unic European - m-au si premiat anul trecut, am o statueta cu 112. Ma uit din cand in cand la ea si imi zic ca am facut ceva bine - ei spun ca am trecut o legislatie esentiala la nivel european. La noi, se ocupa STS, bizar, nu, dar ce pot face eu? Numai la noi e asa, dar ei au bagat o gramada de bani in localizarea apelului. Interesul e sa salvam vieti. Ce pot face ei pe langa asta cu sistemul, nu spun decat informal si provocator la o sampanie in cadru Occidental.

Sunt copresedinta, impreuna cu liderul conservatorilor britanici, a Forumului European pentru Societatea Automobilului. Reuneste tot ce e industrie pe orizontala legata de masini: toti producatorii, de la cauciucuri la industria germana. M-am trezit intr-o zi cu ei la birou " noi am discutat in Boardul Asociatiei, acceptati sa fiti copresedinta?" Cum e posibil, mi-am zis? Sunt femeie, sunt romanca, e posibil? Se pare ca da. De atunci prezidez reuniunile lor si discutam despre politici esentiale pentru industrie. Cred ca la cat m-am luptat pentru industrie, in special cea care se adreseaza consumatorului de mijloc (Renault, Ford, fiat, etc) a fost apreciat in cele din urma. Cum se face ,le-am spus, ca in Romania, daca este vreun eveniment nu sunt niciodata invitata de catre reprezentantii vostri, in schimb la Bruxelles ma vreti in toate dezbaterile? Bizar, nu, dar se pare ca aici au trecere sefii locali. Putem salva joburi la Bruxellles, cei de la Craiova nu au nici cea mai vaga idee. Sa le scrii sa te lauzi? Nu e genul meu. Important e sa faci ceea ce trebuie.
Iata doua povesti pe care nu le stiati despre mine.
Restul e privat.
Sunt Adina Valean si astazi implinesc 45 de ani."

×
Subiecte în articol: Adina Vălean