x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Adrian Stoica!

Astăzi e ziua ta... Adrian Stoica!

de Ramona Vintila    |    07 Mar 2009   •   00:00

“Am urmat fidel sfaturile părinteşti”
Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.




Agerpres

“Încerc să combin cu succes activităţile Federaţiei Române de Gimnastică şi cele legate de activitatea mea în Federaţia Internaţională la început de nou ciclu olimpic cu viaţa de familie, care este din ce în ce mai frumoasă de când am şi două nepoţele. Provin dintr-o familie de intelectuali, fiind copilul cel mai mic. Părinţii mei, cu un spirit democratic puternic, ne-au sfătuit pe cei trei copii să facem în viaţă ceea ce ne atrage, dar să o facem cu seriozitate, pasiune şi dedicaţie... Eu m-am ataşat de gimnastică şi am încercat să urmez cât am putut de fidel sfaturile părinteşti. Cred că un sportiv de succes are nevoie de sănătate, rigurozitate, disciplină, aptitudini, toate dublate de o muncă pe măsură... Dar, trebuie să recunosc, şi un dram de noroc.

De la începutul carierei mele şi până în prezent, poate nu foarte mult sportul în sine s-a schimbat, ci interesul, dedicaţia celor implicaţi în fenomen, dorinţa de a adera fără rezerve la rigorile impuse de marea performanţă – cred eu, în toate domeniile de activitate – dar în mod special în sport. Principalele probleme cu care se confruntă gimnastica românească sunt lipsa de cadre de specialitate, lipsa unei motivaţii corespunzătoare în rândul tehnicienilor şi chiar a sportivilor... Toate legate de dezvoltarea generală socială a ţării şi în final de aspectele financiare – atât individuale, cât şi ca subvenţionare şi susţinere a sportului.

Cele mai importante împliniri sunt legate de întreaga carieră, cu parcurgerea tuturor treptelor de evoluţie din disciplina noastră – sportiv, antrenor, antrenor federal, secretar general şi preşedinte al federaţiei naţionale, dar şi arbitru internaţional, apoi membru, vicepreşedinte şi preşedinte al Comitetului Tehnic al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică – cea mai înaltă treaptă profesională la care se poate accede, membru al Comitetului Executiv şi Consiliului Federaţiei Internaţionale, membru al CE al COR şi COSR. La toate acestea adăugându-se o viaţă de familie de excepţie... Am simţit şi simt permanent contribuţia şi sprijinul pe care familia mea şi le-a adus la toate împlinirile mele profesionale şi le mulţumesc, fiindu-le în acelaşi timp recunoscător pentru acest lucru! Dezamăgiri... Desigur, cele legate de neîmplinirile gimnasticii româneşti în anumite momente... Dar cu siguranţă bucuriile au fost mai multe! Visele de la început şi de acum aproape că nu pot fi comparate... Poate singurul numitor comun ar fi dorinţa lucrului bine făcut, dorinţa de a te face util, apreciat şi respectat de cei din jurul tău... Îmi doresc să fiu sănătos, să am puterea de muncă şi înţelepciunea de a face lucrurile bine... şi să joc la nunta nepoatelor împreună cu toţi cei dragi!”

×
Subiecte în articol: calendar