x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Dinu Pescariu

Astăzi e ziua ta, Dinu Pescariu

de Ramona Vintila    |    12 Apr 2013   •   00:09
Astăzi e ziua ta, Dinu Pescariu

Unul dintre cei mai mari jucători de tenis ai României, Dinu Pescariu, împlineşte astăzi 39 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

“Regret mult prea puţin din ceea ce mi s-a întâmplat în trecut şi consider că am avut atât de multe experienţe pozitive, încât îmi face mare plăcere să mă uit înapoi!”
“Din punctul meu de vedere fiecare «ingredient» ­ talent, noroc etc. ­ are locul lui bine definit în viaţa şi cariera oricărui individ, însă «personajul principal», cred eu, îl reprezintă munca. Sunt sigur că, fără muncă, nici talentul, nici norocul nu te pot ajuta să ajungi acolo unde ţi-ai propus; nici în viaţă, nici în carieră! Cred că mă pot considera un om norocos şi un om împlinit în momentul în care stăm de vorbă!

Sunt o persoană echilibrată, în general, şi de aceea am fugit întotdeauna de abordările extreme! Mi se pare foarte important să ştii să apreciezi lucrurile bune care ţi se întâmplă, la justa valoare. La fel de important însă, mi se pare să fii capabil să visezi şi apoi să îţi urmezi visele, fie că ele se realizează ulterior sau nu... Nu sunt genul «aventurier» şi niciodată nu m-am perceput ca făcând nebunii. Cu siguranţă anumite acţiuni ale mele, la un moment dat, au fost interpretate de lumea din jur ca făcând parte din categoria extravaganţelor, însă pentru mine erau doar ceva natural, ceea ce am simţit să fac într-un anumit moment dat! Fără a mă autocenzura sau a fi condiţionat de părerea altora!

Am avut o copilărie uşor diferită de a majorităţii copiilor; extrem de frumoasă, plină de evenimente, dar altfel! Sportul de performanţă mi-a acaparat cea mai mare parte a timpului în perioada adolescenţei, mi-a modelat în mare măsură caracterul şi şi-a pus amprenta asupra dezvoltării mele ulterioare. Astăzi, regret mult prea puţin din ceea ce mi s-a întâmplat în trecut şi consider că am avut atât de multe experienţe pozitive, încât îmi face mare plăcere să mă uit înapoi! Dar la fel de mult îmi place să mă uit înainte!
Cred în familie, cred în echilibrul şi armonia pe care ţi-o conferă aceasta! Şi mai sunt lucruri în care cred, dar şi multe lucruri la care sper...
De felul meu, sunt un om liniştit, care apreciază buna înţelegere şi care evită conflictele ori de câte ori se poate! Iar ceea ce-mi doresc este să creăm în jurul nostru un climat mai «prietenos», mai tolerant şi mai înţelegător, în care copiii noştri să se poată dezvolta armonios.”

×
Subiecte în articol: Dinu Pescariu