x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... George Natsis

Astăzi e ziua ta... George Natsis

de Ramona Vintila    |    06 Mar 2009   •   00:00

“Inspiraţia este un dar divin…”
“Cred că succesul nu constă doar în vânzări de CD-uri. Dacă o singură melodie de-a ta se cântă şi este apreciată şi după 10-20 de ani, atunci ai atins succesul”, ne-a mărturisit reputatul muzician. George Natsis împlineşte astăzi 51 de ani. La mulţi ani!




Desen de Romeo Răileanu

“Activităţile mele gravitează în jurul… muzicii. Sunt mai multe proiecte pe care le derulez în această perioadă. Pe lângă activitatea mea ca pianist al orchestrei Big-Band Radio România, poate cel mai interesant şi solicitant proiect este emisiunea de karaoke «O la la», unde alături de orchestra Cardinal apar ca pianist şi orchestrator. De asemenea, am un mare număr de solicitări de piese pentru copii şi alte proiecte interesante. Dincolo de muzică însă, ador să-mi petrec serile acasă, cu soţia şi fiul meu.

Muzica este o moştenire pe care am primit-o de la tatăl meu. El mi-a îndrumat primii paşi în muzică. Apoi, lucrurile şi-au urmat cursul firesc. Pentru mine, inspiraţia este un dar divin. Depinde în ce măsură sunt eu gata să primesc acest dar. Uneori, inspiraţia lucrează prin lucruri obişnuite, cotidiene, alteori, lucrurile obişnuite, rutina împiedică inspiraţia să lucreze. Putem vorbi atât de o evoluţie, cât şi de o involuţie a muzicii româneşti. În plan tehnic, evoluţia este evidentă. Din păcate însă, involuţia este dictată de caracterul de «piaţă». Muzica s-a transformat dintr-o artă într-o afacere. Prin natura meseriei mele am avut ocazia în ultimul an să ascult foarte multă muzică românească datând din 1930 până astăzi. Am remarcat că, în general, am înlocuit o muzică melodioasă, plină de sens cu câteva ritmuri obsedante pe care, ascultându-le, începem să dăm din cap fără să ştim nici noi de ce. Cam în asta constă involuţia muzicii româneşti.

Cred în destin, dar nu cred în predestinaţie, în sensul că, indiferent ce am face, ce e scris în frunte… Cred că felul în care ne trăim viaţa poate influenţa în mod hotărâtor destinul nostru. În ceea ce priveşte momentul de cumpănă al destinului meu, acesta poate fi plasat în luna ianuarie 1990. Era o vreme când cuvântul «libertate» era cel mai dulce cuvânt. Am crezut în această libertate, dar am fost dezamăgit de minciună. În acele zile am găsit întâmplător în Biblie următoarele cuvinte: «Veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi. Deci, dacă Fiul vă face liberi, sunteţi cu adevărat liberi». Aceste cuvinte m-au marcat profund, iar acum cred că Iisus Hristos S-a jertfit pentru noi, iar prin credinţa în El suntem cu adevărat liberi. Nu ne cunoaştem destinul şi nu putem face nimic pentru a-l afla. Un lucru însă putem face. Să iubim dreptatea, adevărul, oamenii şi să fim alături de cei aflaţi în nevoie. Astfel, destinul ne va fi favorabil. Dragă George, îţi doresc să fii sănătos, să te bucuri de familia ta minunată, să ai inspiraţie şi să aduci un strop de bucurie celor care ascultă muzica ta!”

×
Subiecte în articol: calendar