x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Gheorghe Dinica

"Astazi e ziua ta..." - Gheorghe Dinica

02 Ian 2005   •   00:00

E o legenda vie a filmului dar si a teatrului romanesc. De peste 40 de ani, aproape an de an, a fost nelipsit de pe pelicula cinematografica. In prima zi a anului 2005, actorul Gheorghe Dinica a implinit 71 de ani.

"Teatrul si filmul sunt viata mea"

"Ca sa fiu sincer, ma simt foarte bine la varsta asta. Privesc cu multa incredere la anul care vine, asa cum si altii sper ca fac. Deocamdata, organismul imi functioneaza in limitele normale. De fapt, nu am implinit o cifra rotunda... Ziua mea de nastere am serbat-o cu ocazia Anului Nou. Petrecerile sunt din ce in ce mai rar organizate, aveam o viata foarte boema inainte, acum si varsta si familia mai ma tin pe acasa, dar nu regret asta, pentru ca este si spre binele meu si ne bucuram impreuna aici. Si lucrurile sunt organizate altfel acum; nu-ti mai poti permite dorintele pe care le aveai la 25 de ani. Treptat, ajungi la niste intelepciuni necesare organismului in primul rand si atunci Sarbatorile astea nu se mai fac cu tambalau, se fac intre prieteni foarte apropiati si cam atat. Asa am facut mereu, asa voi face si de acum inainte. De fapt, eu de Sf. Gheorghe serbez mai bine: e primavara, vin prieteni, ne adunam... Am trecut cu vremea peste foarte multe lucruri, unele neplacute.

Meseria mea a fost cea care m-a tinut in picioare si mi-a dat incredere in viata; am o meserie in care daca esti cat de cat multumit de ceea ce faci si lumea cealalta te vede la fel, atunci inseamna ca nu traiesti degeaba. Iti da un tonus, iti da incredere in viata si bucurie. E o meserie care iti mai scoate din existenta ta lucrurile neplacute.

Teatrul si filmul sunt viata mea si asta o fac cu cea mai mare placere si ma bucura. Cred ca trei sferturi din timpul meu a fost ocupat de meserie.

De cand am terminat Institutul la 27 de ani, am intrat direct in teatru si am inceput sa lucrez la niste spectacole care au ramas in istoria teatrului romanesc si care cereau o munca de luni de zile ca sa iasa ceva deosebit.

Am dus o viata profesionala foarte bogata. Urarea mea cea mai profunda adresata tuturor oamenilor este aceea de sanatate, pe urma vin celelalte, dar daca nu esti sanatos nu mai vine nimic. Pentru ca anul acesta este un an foarte important in ceea ce priveste viata noastra sociala, sper sa o ducem din ce in ce mai bine, sa intram in randul lumii fara nici un fel de blazare si nepasare.

Sunt un om care-si iubeste meseria, am o familie care pe care o inteleg si ma intelege si sper sa continui cu aceasta meserie, asa cum faceau si profesorii mei dinainte, pana cand puterile ma lasa."

DORINTA

"Pentru ca anul acesta este un an foarte important in ceea ce priveste viata noastra sociala sper sa o ducem din ce in ce mai bine, sa intram in randul lumii fara nici un fel de blazare si nepasare"

APRECIERE

"Meseria mea a fost cea care m-a tinut in picioare si mi-a dat incredere in viata" - Gheorghe Dinica, actor
×
Subiecte în articol: calendar viata