x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...”: Iulia Frăţilă

“Astăzi e ziua ta...”: Iulia Frăţilă

de Ramona Vintila    |    07 Iul 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...”: Iulia Frăţilă

Iulia Frăţilă, prezentator şi realizator tv, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

Iulia Frăţilă, prezentator şi realizator tv, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

 
“Este ziua mea şi realizez că nu mai e mult pînă ce voi putea spune că mi-am petrecut o treime din viaţă în televiziune. Am intrat în această lume la TV Neptun, unde am fost editor-prezentator de ştiri. Coincidenţă (sau nu), şeful meu a fost nimeni altul decît actualul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Ajunsă în Bucureşti, am trecut pe la Pro TV şi Prima TV, unde am prezentat emisiuni de divertisment şi sport. Sînt prima femeie din România care a prezentat un talk-show de fotbal («Fotbal din Prima»). Anul acesta am revenit la prima dragoste, ştirile, prin programul «Spune tot!» de la Antena 2. O premieră pentru mine a fost ocazia pe care această emisiune mi-a oferit-o: să prezint ştiri despre viaţa bucureştenilor, să vorbesc cu persoane din administraţia publică pentru a încerca să rezolvăm problemele din fiecare sector al Capitalei. Am ajuns astfel să simt că sînt şi eu o parte a acestui oraş, mi-a dispărut sentimentul de alienare care mă însoţea din perioada studenţiei.

Să trag linie, că aşa se procedează la aniversare... Regrete? Poate doar că nu m-am luptat mai mult pentru ideile în care am crezut. Ce mi se pare important însă e faptul că n-am încetat niciodată să cred în mine, lucru pentru care trebuie să-i mulţumesc soţului meu, Radu, care m-a sprijinit întotdeauna şi m-a făcut să văd în fiecare obstacol o parte pozitivă. În televiziune, ca în orice altă meserie, nu există drumuri netede; în afara aptitudinilor necesare, ai nevoie şi de tenacitate, de sincronizare cu momentul potrivit şi, de ce nu, de prieteni... Aceste condiţii au fost îndeplinite în cazul meu, însă, din păcate, nu simultan... Cu toate astea, nu mă pot plînge. Iubesc enorm ceea ce fac. Sînt un om care a muncit, dar n-a mers la serviciu niciodată în viaţa lui!

Glumind puţin, dacă e să-mi doresc ceva de ziua mea, aş vrea să fac faţă căldurii, fiindcă sînt atîtea concerte minunate la care mi-am propus să merg în această vară: începînd cu Whitesneake şi Def Leppard, care cîntă chiar mîine, continuînd cu Metallica şi încheind cu Juanes. La 8 iulie este şi aniversarea căsătoriei noastre, pe care o vom sărbători în premieră la un concert!

Dacă tot sîntem la capitolul premiere, trebuie menţionat că anul 2008 este anul creativităţii în familia noastră: eu am început să scriu (vă invit cu drag pe www.iuliafratila.ro), iar soţul meu va inaugura în curînd o expoziţie personală de pictură. Aşadar, încep un nou an sperînd că voi fi în stare să citesc semnele pe care le primesc de Sus şi să învăţ în continuare de la oamenii pe care destinul mi-i scoate în cale. Am un soţ pe care îl ador, ai mei sînt sănătoşi; pot spune, deci, că sînt o persoană norocoasă, ceea ce vă doresc şi dumneavoastră!”

×
Subiecte în articol: calendar