x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Leonard Dorin Doroftei!

Astăzi e ziua ta... Leonard Dorin Doroftei!

de Ramona Vintila    |    09 Apr 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Leonard Dorin Doroftei!
Sursa foto: Romeo Răileanu/

"Am luptat cu sufletul..." Boxul a fost şansa sa de a face ceva în viaţă. Dezamăgirile pe care le-a trăit nici nu le poate lua în considerare, pentru că satisfacţiile au fost enorme. În primul rând a câştigat dragostea oamenilor, şi asta este cel mai important. Leonard Dorin Doroftei împlineşte 39 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



"Am ajuns în box plecând de la o copilărie... o luptă între copii. Apoi a devenit o necesitate. Am ajuns în sală şi am simţit că acolo trebuie să rămân, că acolo este locul meu.

A fost o carieră frumoasă la amatori, însă stilul, timpul de meci nu îmi dădeau voie să mă exprim, să fac ceea ce vreau, pentru că eram micuţ. Sunt un cal de cursă lungă, îmi place să lupt un timp mai lung ca să demonstrez ceea ce pot. Ca amator nu am reuşit niciodată să arăt ce pot. Din prima clipă în care am păşit în sala de antrenament am simţit că voi deveni campion. Pentru toată lumea părea o poveste.

Apoi a urmat primul campionat, primul titlu. Atunci am început să cred şi mai mult că voi deveni campion mondial.

La profesionişti, prima dată visezi bani. Totul se învârte în jurul banilor. Când ştii că înainte te băteai pentru o diplomă sau pentru o ciocolată şi dintr-o dată auzi că poţi câştiga mii de dolari deja ţi se pare ceva ştiinţifico-fantastic. Nu pot să spun că am făcut sacrificii pentru cariera mea, sau cel puţin nu le pot numi aşa. Mi-am dorit mult să practic acest sport. Restricţiile sunt multe şi dure, dar, aşa cum spuneam, mi-am dorit să fac asta. Altfel nu ajungeam unde am ajuns. Tinerii care vor să urmeze această carieră trebuie să se antreneze până la epuizare, pentru că timpul trece foarte repede şi zilele pe care le pierzi nu se mai întorc niciodată. Profesional am câştigat tot ce se putea câştiga. Mai mult aş fi nebun să-mi doresc. Pentru mine, boxul a fost o plăcere, cât am făcut box cu plăcere s-au văzut rezultatele. Pe plan personal, cea mai mare împlinire este naşterea copiilor.

Cred că oricare sportiv are nevoie de dorinţa de a realiza ceva. Şi apoi trebuie să ai respect faţă de oamenii din jurul tău. Aceasta este cheia reuşitei! Am ştiut să arăt oamenilor respect şi am primit înapoi foarte multă dragoste. Am luptat cu sufletul pentru a face performanţă şi am reprezentat tricolorul cât am putut de bine. Eu nu sunt dintre cei care au făcut din box o afacere şi sunt supărat, pentru că sunt confundat cu cei care au făcut din box o afacere.

Îmi doresc ca şi copiii mei să reuşească în carierele pe care şi le vor alege şi soţia mea să mă iubească aşa cum a făcut-o şi până acum."

×
Subiecte în articol: calendar