x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Mihaela Sârbu!

Astăzi e ziua ta... Mihaela Sârbu!

de Ramona Vintila    |    26 Mai 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Mihaela Sârbu!
Sursa foto: Desen de Romeo Răileanu/

Mihaela Sîrbu, actriţă, professor şi producător de teatru, îşi sărbătoreşte mâine ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".



Ziua mea mă prinde la Cluj şi mă bucur. Imi place enorm să călătoresc, să circul şi îmi place ca în cele două momente de cumpănă din an, respectiv de ziua mea de naştere şi de Revelion, să fiu undeva pe drum, fiindcă aşa mi se pare că voi avea un nou an plin de călătorii.

Aici voi juca alături de prietenul meu, coregraful Mihai Mihalcea în "Vino la spectacol şi primeşti un extra-burger", cu cei opt ani ai săi cel mai longeviv spectacol în care am jucat vreodată şi care ne-a purtat în multe călătorii prin Europa.

Trăgând linie, pot spune că am avut un an minunat: am jucat ca şi în anii anteriori la Teatrul Act în mai multe spectacole: The Shape of Things, The Mercy Seat şi Bash, toate puse în scenă de Vlad Massaci şi care se constituie într-o trilogie dedicată autorului Neil LaBute. Am debutat în lungmetraj alături de Marcel Iureş, în regia lui Lucian Georgescu. Am predat Arta Actorului la UNATC şi am antrenat în arta improvizaţiei atât actori profesionişti, cât şi amatori.

În acest moment repet într-un spectacol în regia lui Alexandru Dabija, cu care îmi doream de multă vreme să lucrez, şi încerc să pun în practică mai multe proiecte ale Teatrului Fără Frontiere, atât în cadrul programelor de educaţie, cât şi în cadrul programului artistic "Play Bucharest", un program care tratează Bucureştiul ca pretext pentru experimente teatrale.

În ultimii ani, viaţa mea s-a îmbogăţit foarte mult prin experienţele pe care le-am avut ca pedagog. Simt că atât lucrul meu cu studenţii talentaţi de la UNATC, cât şi cu adulţi neprofesionişti sau cu copii mă îmbogăţeşte şi mă ajută să rămân în formă.

Am avut, de asemenea, ocazia să predau improvizaţie actorilor de la Teatrul din Târgu-Mureş, o trupă tânără şi extrem de talentată şi căreia îi prevăd multe succese. Sunt mereu entuziasmată şi mă minunez de potenţialul creativ care există în fiecare om şi poate fi accesat cu uşurinţă printr-o mentalitate în care primează colaborarea şi acceptarea.

De aceea am dedicat o ma    re parte din timpul meu improvizaţiei teatrale şi sunt mândră că am reuşit să realizăm în acest an, la Teatrul Fără Frontiere, un veritabil spectacol de improvizaţie susţinut de neprofesionişti, care vin din toate domeniile. Cursurile pe care le predau la TFF alături de alţi colegi atrag din ce în mai mulţi oameni dornici să se descopere şi să se dezvolte atât la nivel individual, cât şi de grup. Vă invit şi pe dumneavoastră să îmi fiţi alături atât în proiectele teatrale ale Teatrului Fără Frontiere, cât şi în cele educative, destinate actorilor, copiilor şi adulţilor.

×
Subiecte în articol: calendar