x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Mirela Fugaru!

Astăzi e ziua ta... Mirela Fugaru!

de Ramona Vintila    |    11 Apr 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Mirela Fugaru!
Sursa foto: Romeo Răileanu/

"Mai las câte ceva în urma mea..." A debutat ca interpretă în 1974. Este medic primar de medicină dentară şi consilier la Radio România. Mirela Fugaru îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. La mulţi ani!



"Când vine primăvara, ziua de 11 aprilie mă anunţă că a mai trecut, mult prea repede, încă un an şi că trebuie să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru fiecare clipă pe care mi-o dăruieşte pe această lume. Simt, din păcate, că timpul e tot mai contractat şi abia mai mi-ajunge pentru câte sunt de făcut. Mă împart, aşa cum pot eu mai bine, între munca zilnică la cabinet - sunt medic primar de medicină dentară, activitatea de consilier la Radio România - sunt de şapte ani în Consiliul de Administraţie, gospodărie şi familie. Iar fiul meu, Vlad, are acum, în pragul licenţei de absolvire a facultăţii, parcă mai multă nevoie de sprijinul meu ca oricând. Cine spunea «copii mici - griji mici, copii mari - griji mari»?

Desigur, se mai găseşte puţin timp şi pentru muzică, uneori pentru a aşterne pe hârtie gânduri - versuri inspirate de un cântec nou, alteori pentru a-i asculta pe «copiii noştri adoptivi», elevii soţului meu, Cornel Fugaru. Îmi amintesc de vremea când cântam (şi de care, de ce să nu o spun, îmi mai este dor), şi încerc să le împărtăşesc din experienţa mea, ajutându-i cu sfaturi «părinteşti». Iar ei nu încetează a mă uimi cu talentul, sinceritatea, candoarea şi căldura lor. Aşa că până la urmă învăţăm unii de la alţii şi zău că nu ştiu cine de cine are mai multă nevoie. Recunosc că în astfel de momente îmi încarc «bateriile» sufletului, simţindu-mă mai tânără, dăruind şi primind necondiţionat iubire. Şi mă bucur să văd ce frumos au crescut sub ochii noştri unii dintre ei, parcă alături de băiatul nostru, şi-mi doresc să trăiesc clipa când vor deveni adevărate vedete.

Sper că această nouă generaţie să construiască şi să trăiască într-o lume mai senină şi mai calmă, guvernată de mai multă înţelepciune, bazată pe un sistem mai solid şi mai real al valorilor, preţuind educaţia şi cultura, cu mai multă bunătate şi mai puţină minciună decât lumea care ne înconjoară azi pe noi. Aşa cum visez să-mi văd propriul copil sănătos şi împlinit, la casa lui, cu o familie şi o carieră care să-l facă fericit.

Viaţa mea nu a fost totdeauna uşoară, am muncit şi m-am luptat pentru fiecare lucru pe care l-am realizat, dar aşa sunt probabil toţi Berbecii, ambiţioşi şi încăpăţânaţi, nu se dau bătuţi atunci când îşi pun ceva în minte. Chiar dacă asta înseamnă să consume enorm din flacăra zodiei lor de foc. Numai că eu cred că focul acesta e inepuizabil. Aşa că, la 11 aprilie, vă anunţ că mai am câte ceva de făcut, câte ceva de spus, câte ceva de scris, şi am de gând să mai las câte ceva în urma mea. Iar atâta timp cât avem iubire, muzică, poezie şi copii, putem trăi frumos".

×
Subiecte în articol: calendar