x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astazi e ziua ta...” - Monica Davidescu

“Astazi e ziua ta...” - Monica Davidescu

06 Aug 2008   •   00:00
“Astazi e ziua ta...” - Monica Davidescu

“Am invatat sa exist in scena…”
Monica Davidescu implineste astazi 36 de ani. La multi ani!



“Am învăţat să exist în scenă…”
Monica Davidescu împlineşte astăzi 36 de ani. La mulţi ani!

“Nici nu-mi dau seama cînd s-a întîmplat «îmbrăţişarea» între mine şi teatru. Copil fiind, îmi doream să fac parte dintre cei care trăiau în «cutia magică». Am visat şi am dorit din tot sufletul, fără să văd o posibilitate cît de mică. Aceasta a apărut după ce am terminat liceul. Am plecat din satul meu, Vistieru, judeţul Prahova, şi am venit la Bucureşti pentru şase săptămîni. Făcînd figuraţie la o emisiune de Revelion de la TVR, am fost luată într-o trupă de dans condusă de Brînduşa Novac şi, după luni întregi de antrenamente, exerciţii şi repetiţii, am învăţat să exist în scenă, să luminez părticica mea de spaţiu în aşa fel, încît deveneam interesantă pentru cei care mă priveau. Am rămas în Capitală şi, angajînd diverse slujbe pentru a mă întreţine (învăţătoare în satul meu, secretară în trei locuri diferite, manechin în vitrină sau pentru diverse prezentări de modă, dansatoare şi prezentatoare de spectacole de cabaret), am căpătat experienţă şi siguranţă, m-am prezentat la admiterea în facultate şi am intrat în şcoala care te poate învăţa să «exişti» în cutia magică.

Pentru un actor format în  şcoala de teatru, televiziunea e o continuare a scenei. Îmi place foarte mult lucrul pe platourile de filmare, dar nu pot compara munca în televiziune cu ce simt pe scenă, cu emoţiile întîlnirii directe cu publicul care vine să te simtă cît mai adevărat, cît mai aproape. Mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat şansa unor întîlniri importante în această viaţă, cu oameni care mi-au călăuzit paşii, m-au ajutat la clădirea unei cariere sau pur şi simplu mi-au întins o mînă de ajutor în viaţă. Norocul şi şansa mea să am astfel de prieteni.

Toate proiectele începute şi finalizate sînt pentru mine adevărate împliniri, toate începuturile – adevărate şanse, toate necazurile – paşi înainte, toate victoriile – clipe de neuitat, dezamăgirile au venit de la oameni pe care i-am supraestimat şi de fiecare dată am mai învăţat ceva despre mine, de fapt.

Teatrul şi filmul, prezentările de spectacole de modă, evenimentele speciale sînt incluse în viaţa mea personală. E ideal pentru mine că soţul meu, Aurelian Temişan, face parte din aceeaşi lume şi atunci, vrem, nu vrem, lucrurile se contopesc şi se confundă de multe ori. Poate că am amînat conceperea unui copil din cauza anumitor proiecte, dar, pe de altă parte, îmi spun că aşa a fost scara destinului clădită şi că de acum încolo poate să apară şi copilul oricînd, cu atît mai mult cu cît asta îmi doresc de ziua mea. Mă bucur pentru tot ce am făcut şi le-aş mai face o dată pe toate. Îmi doresc să am sănătate şi nervi să pot lucra în continuare în ritmul acesta şi îmi doresc să am în preajmă oameni care să mă înţeleagă şi să mă sprijine. Sper să pot sta deoparte de orgolioşi răzbunători şi de proşti ajunşi mai sus decît puterea aptitudinilor lor.”

×
Subiecte în articol: calendar