x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Romeo Dediu!

Astăzi e ziua ta... Romeo Dediu!

de Ramona Vintila    |    20 Mai 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Romeo Dediu!
Sursa foto: Desen de Romeo Răileanu/

A intrat în Holograf când avea 23 de ani şi iată că acum împlineşte 40. A trăit momente unice în toţi aceşti ani şi este sigur că vor mai urma şi altele... Astăzi, Romeo Dediu, chitaristul formaţiei Holograf, îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Îi urăm "La mulţi ani!".



"De mai bine de 15 ani, viaţa mea este un turneu continuu şi mă bucur că este aşa, pentru că fac ceea ce îmi place.
Aşa a fost de la început... Pasiunea pentru muzică am moştenit-o din familie.

Trebuie să le mulţumesc părinţilor mei pentru asta, pentru că mi-au deschis orizontul care mă fascina atunci, când aveam 7-8 ani, care mă fascinează şi acum, după atâta vreme. Tatăl meu a cântat la chitară, unchiul meu - la fel.

Nu aveau studii muzicale, aveau cu totul alte profesii, dar cântau cu atâta pasiune, încât nu aveai cum să rămâi indiferent ascultându-i. Am primit prima chitară când aveam şapte ani, apoi am urmat un curs de chitară clasică, şcoala generală de muzică la clarinet şi pian şi ceva mai târziu, când aveam 20 de ani, au urmat prima mea trupă (Comando) şi primul meu disc.

Holograf este pentru mine un mod de viaţă, reprezintă existenţa şi împlinirea mea pe plan profesional... Pentru mine, cele mai emoţionante şi mai plăcute clipe au fost cele trăite la concertele de lansare a fiecărui album, când vii după o muncă de unu sau doi ani şi cânţi în faţa a 7.000 de oameni care vin să te vadă, care vibrează alături de tine timp de două ore.

Nu m-am considerat niciodată vedetă, iar dacă sunt persoană publică este doar mâna destinului. Nu am urmărit să ies în faţă, să fiu prezent în paginile ziarelor, să fiu «cineva». Am făcut cu pasiune doar ceea ce mi-a plăcut, iar toate celelalte au venit de la sine. Şi cred că acesta este mersul firesc al lucrurilor, ci nu invers...

Dacă ar trebui să mă felicit pentru ceva, aş face-o pentru perseverenţa şi seriozitatea, fără de care nu poţi reuşi în nici o profesie. Peste zece ani voi cânta cu Holograf, ce altceva aş putea face?!? Dar pentru asta, una din trei condiţii trebuie să fie îndeplinită: să ne cumpărăm avion/ să avem autostrăzi sau să se inventeze teleportarea până atunci, pentru că altfel nu vom mai putea ajunge nicăieri.

În plan personal, pot spune că sunt împlinit. Am o soţie deşteaptă, frumoasă şi devreme acasă, un copil care înseamnă totul pentru mine, o familie exact aşa cum ar trebui să fie. Este minunat să ai un copil, să te joci cu el, să îl pregăteşti pentru viaţă, să vezi în fiecare zi cum creşte, cum descoperă o grămadă de lucruri, să te bucuri alături de el pentru orice mică sau mare realizare. În rest... «Sănătate şi putere de muncă!».

Asta i-aş dori lui Romeo Dediu."

×
Subiecte în articol: calendar