x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Stelian Nistor

"Astazi e ziua ta..." - Stelian Nistor

29 Sep 2004   •   00:00

In seriale de duminica incerca sa afle de la concurenti "Pretul Corect." Actorul Stelian Nistor implineste astazi 46 de ani.

"Sunt strain de aceasta varsta!"

"Un an adaugat varstei inseamna un an de amintiri in plus. La 25 de ani nu-mi imaginam cum e sa ai 47, iar acum, la 46, aproape am uitat cum e sa ai 25. Dar tare mult as vrea sa mai stiu cum e. De regula, in preajma zilei mele de nastere ma apuca asa, un soi de melancolie, o stare de bilant si mereu constat ca nu am realizat cam tot ce voiam; asta cand eram eu trufas si perfectionist... In urma cu doi ani, de ziua mea am aflat de la mama ca, de fapt, sunt nascut pe 30 septembrie. Registrul ramasese deschis la ziua de 29 si m-au trecut asa. Anul trecut am sunat-o pe Nety Sandu si i-am spus: «Neti, recalculeaza-mi horoscopul ca uite, am trait 45 de ani sub o alta identitate, eu de fapt sunt nascut pe 30, spune-mi, te rog, cine sunt cu adevarat!». Se spune ca tiganul face Craciunul atunci cand taie porcul; pot sa spun ca ziua mea a fost de foarte multe ori fara sa fie neaparat 29 septembrie: de cate ori eram indragostit, de cate ori mi se intampla ceva bun sau de cate ori puteam eu sa aduc altcuiva ceva bun. Profesional, imi doresc sanatate ca sa pot sa ma retrag mai repede; inca nu mi-am facut suma ca sa ma retrag asa. Eu nu cred ca inaintarea in varsta te face mai intelept, nu poti sa fii, vorba unui mare scriitor pe care eu il pretuiesc intr-un mod deosebit, Tudor Octavian: «daca ai fost o viata intreaga un matur cretin nu poti sa devii dintr-o data un batran intelept». Inaintarea in varsta poate deveni o povara in momentul in care constientizezi ca nu ai realizat nimic si ca ti-a mai ramas putin timp. Nu cred ca as sti ce sa fac cu o alta varsta, pentru ca nu stiu ce sa fac nici cu asta de acum. Faptul ca mai trece un an ma face sa ma simt strain. Sunt strain de aceasta varsta, nu-i apartin si nu-mi apartine. E un numar de ani care nu-mi incape in cap, e prea mult, nu in sensul ca am trait prea mult, ci mi se pare ca am ajuns prea repede la varsta asta si nu mi-am dat inca toate examenele. Nu sunt suficient de matur si de pregatit, ma si plictiseste maturitatea. Am fost ferm convins ca maturitatea asta, pentru ca la patruzeci si ceva de ani nu mai poti zice decat ca esti matur ca sa mai salvezi din aparente, e o varsta, o stare, o perioada care trece asa cum trece adolescenta si urmeaza tineretea aia, in care ai voie sa fumezi pe strada. Daca regret ceva din anul ce a trecut? Doar ca a trecut. Cred ca cea mai mare realizare a mea este ca am reusit sa ma apropii cu cativa pasi de mine. Am inceput sa ma inteleg mai bine cu mine si poate ca asta sa fie primul pas spre intelepciune. Sunt un tip ciudat, cu mari momente de prostie, cu orgoliu, cu vanitate din ce in ce mai tocite. Am momente in care, cand se vorbeste despre mine, zic: «Da domn’le, e un tip interesant, mi-ar placea sa-l cunosc». Dar cand ma iau acasa asa, parca, dupa o vreme, constat ca am gresit."

VARSTA

"E un numar de ani care nu-mi incape in cap, e prea mult, nu in sensul ca am trait prea mult, ci mi se pare ca am ajuns prea repede la varsta asta si nu mi-am dat inca toate examenele"

DEFINIRE

"Sunt un tip ciudat, cu mari momente de prostie, cu orgoliu, cu vanitate din ce in ce mai tocite"
×
Subiecte în articol: calendar vărsta