x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Victor Piţurcă

Astăzi e ziua ta, Victor Piţurcă

de Ramona Vintila    |    08 Mai 2014   •   00:57
Astăzi e ziua ta, Victor Piţurcă
Sursa foto: Cristian Nistor/Agerpres

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Victor Piţurcă, împlineşte astăzi 58 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Îmi doresc ca oamenii să aibă încredere în mine şi în echipa naţională”
Din păcate, munca în fotbal nu este respectată aşa cum ar trebui
A fost unul din miliardele de copii, provenind dintr-o familie modestă, care în acele timpuri, în afară de şcoală şi fotbal, nu aveau alte preocupări. Copilăria şi-a dedicat-o fotbalului, fiindcă de mic nu a făcut altceva decât să se antrenez, să joace fotbal. A urmat o carieră strălucitoare ca fotbalist şi, mai apoi, ca antrenor.

În prezent, timpul îi este ocupat cu pregătirea meciurilor care urmează la sfârşitul acestei luni şi începutul lui iunie, cu Albania şi cu Algeria. Mărturiseşte că au rămas multe lucruri de spus despre el, “însă nu contează foarte mult acest lucru pentru că pe citititori trebuie să-i intereseze, în primul rând, munca mea şi tot ceea ce fac la echipa naţională în acest moment”.

Mentalitatea românilor vizavi de fotbal, de sport, în general, nu e una sănătoasă, “dat fiind faptul că aşa s-a împământenit la generaţiile trecute şi probabil că şi generaţia actuală a preluat aceste minusuri, să le numesc aşa. Ceea ce pot să spun despre munca în fotbal este faptul că este o muncă brută, foarte grea atât din partea fotbaliştilor, cât şi a antrenorilor, care din păcate nu este respectată aşa cum ar trebui, însă sunt sigur că în viitorul apropiat această mentalitate va fi dată uitării şi că această meserie va fi apreciată la adevărata ei valoare”.

Şansa şi norocul fac parte din viaţă. “Pot să mă consider un norocos datorită faptului că am ajuns să joc la Steaua, să obţin rezultate fantastice la acest club, ca fotbalist. Nu orice fotbalist de pe această planetă se poate lăuda cu performanţele pe care le-am avut eu împreună cu colegii mei, la Steaua. Pot să spun că a fost vorba şi de şansă, însă pentru mine lucrul de bază este valoarea, înzestrarea atât a fotbaliştilor, cât şi a antrenorului, valoarea şi munca sunt extrem de importante.”

Sunt lucruri deosebite pe care le-a realizat în viaţă, “însă sigur că-mi doresc mult mai mult şi voi face tot posibilul să realizez aceste lucru. Pe plan profesional, am obţinut rezultate formidabile, mai ales ca jucător. Ca antrenor, am ajuns la un anumit nivel, din păcate nu am obţinut rezultatele pe care mi le-aş fi dorit însă, spun eu, că şi rezultatele pe care le-am obţinut ca antrenor sunt deosebite, chiar dacă mi-aş fi dorit mult mai mult”.

Crede în muncă, corectitudine, în a aprecia omul de lângă tine. “În rest, sunt vorbe...”, spune selecţionerul naţionalei.

La cei 58 de ani pe care îi împlineşte astăzi, în afară de sănătate, “sigur că mă gândesc la munca mea şi la ce se va întâmpla în perioada imediat următoare şi până la sfârşitul anului şi îmi doresc să am realizări, să obţin o nouă calificare cu echipa naţională, îmi doresc ca oamenii să aibă încredere în mine, în echipa naţională, să reuşim meciuri foarte bune, meciuri care să aducă bucurie oamenilor”.

×
Subiecte în articol: victor piturca