x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei, Andreea Munteanu

Omul zilei, Andreea Munteanu

24 Mar 2015   •   00:16
Omul zilei, Andreea Munteanu

gimnastă Gimnasta Andreea Munteanu s-a clasat pe primul loc în finala de la bârnă şi pe al doilea în finala de la sol, duminică, în cadrul concursului de gimnastică artistică de la Cottbus (Germania), Turnier der Meister (Turneul Maeştrilor), etapă din circuitul World Challenge Cup.

La bârnă, unde Andreea Munteanu obţinuse cea mai bună notă în calificări, gimnasta română s-a impus cu 14,400 (la fel ca vineri), devansându-le în clasament pe Kim Janas (Germania), 13,875, şi pe Ana Perez Campos (Spania), 13,225, etc.

La sol, Munteanu a reuşit aceeaşi clasare ca în calificări, locul al doilea, cu 13,825, notă mai bună decât vineri (13,700 puncte). Primul loc a fost ocupat de poloneza Marta Pihan-Kulewsza, cu 14,225, în timp ce pe locul al treilea a fost portugheza Ana Filipa Martins, cu 13,475.

Românca a fost recompensată cu 750 de franci elveţieni pentru locul întâi de la bârnă şi cu 600 pentru poziţia a doua de la sol, precum şi cu 30, respectiv 25 de puncte World Challenge Cup.

Pentru performanţa ei, pentru bucuria de a duce mai departe gloria gimnasticii româneşti, Jurnalul Naţional o declară pe “Omul zilei” pe Andreea Munteanu.


×