x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Bogdan Hrib

Omul zilei - Bogdan Hrib

19 Noi 2014   •   13:08
Omul zilei - Bogdan Hrib
Sursa foto: GABI BOHOLT/JURNALUL NATIONAL
Scriitor
Astăzi, la ora 18:00, la standul Editurii Tritonic din incinta Târgului Gaudeamus are loc lansarea volumului “Terapie pentru crimă”, semnat de Bogdan Hrib. Cartea este o premieră pentru piaţa editorială românească: marchează prima novelizare, adică o transformare a unui film (care a avut la bază un scenariu) într-un roman.
Filmul omonim a fost lansat în România pe 3 octombrie, o are pe Cream în rolul principal şi are la bază scenariul scris de Kiki Vasilescu în 2010. Bogdan Hrib, Editor la Tritonic şi Coordonator al “International Mystery & Thriller Festival” a citit scenariul filmului “Terapie pentru crimă”, şi a intuit potenţialul acestuia de a deveni un roman de succes. Prin urmare, l-a aşternut pe hârtie, dându-i forma specifică acestui tip de naraţiune şi făcând foarte mici intervenţii asupra acţiunii. Hrib a apreciat specificul românesc al dialogului şi personajelor, elementele de comedie neagră din scenariu şi parodia.
“Aşa cum piesa de teatru Cântăreaţa cheală este o parodie la adresa societăţii britanice, aşa şi Terapie pentru crimă prezintă un personaj pur românesc, angrenat în tot felul de situaţii absurde. Terapie pentru crimă este, în concluzie, o parodiere à la Cântăreaţa cheală a thrillerului modern american”, spune Bogdan Hrib.
Jurnalul Naţional îl felicită pe Bogdan Hrib cu ocazia lansării şi îl declară Omul Zilei.

×