x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - dr. Virgil Niţulescu

Omul zilei - dr. Virgil Niţulescu

de Carmen Anghel    |    14 Mar 2014   •   01:02
Omul zilei - dr. Virgil Niţulescu
Sursa foto: Karina Knapek
director  general al Muzeului Naţional al Ţăranului Român
Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) a primit, ieri, distincţia Grupului Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România (GADIF), în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea limbii franceze în România. Aceasta în cadrul activităţilor dedicate lunii francofoniei 2014.
MNŢR a fost premiat pentru promovarea plurilingvismului în România, mai ales pentru o semnalistică originală, în limba franceză. GADIF a creat această distincţie pentru a recompensa contribuţia la promovarea valorilor francofoniei în România.
Acordarea distincţiei a fost făcută de Preşedintele GADIF şi Delegat Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Domnul Benoit Rutten, în prezenţa Excelenţei Sale, Domnul Jean-Hubert Lebet, Ambasador al Elveţiei, a şefului Antenei Regionale OIF, Domnul David Bongard, şi a altor reprezentanţi ai corpului diplomatic la Bucureşti.
“Ne-am străduit să aducem acest muzeu la standardele unui public francofon. Cea mai mare calitate a oamenilor de aici este creativitatea. Acesta este un muzeu de valori universale, iar diversitatea culturală în Europa este esenţială”, a declarat ieri dr. Virgil Niţulescu.
Pentru promovarea valorilor şi tradiţiilor româneşti, pe care le-a făcut să fie recunsocute ca universale, Jurnalul Naţional îl declară pe dr. Virgil Niţulescu “Omul Zilei”.

×
Subiecte în articol: virgil nitulescu