x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Ionuţ Budişteanu

Omul zilei - Ionuţ Budişteanu

17 Noi 2014   •   00:31
Omul zilei - Ionuţ Budişteanu

tânăr inventator
Tânărul inventator vâlcean Ionuţ Budişeanu le vine de hac spărgătorilor de bancomate. El a prezentat la Salonul de Invenţii de la Bruxelles un dispozitiv care poate recunoaşte un infractor care poartă cagulă, în timp ce acesta încearcă să spargă un bancomat. "Am fost calificat să reprezint România cu o invenţie la Salonul Internaţional de Invenţii de la Bruxelles, alături de alte echipe din ţară. Eu voi prezenta un dispozitiv electronic care încearcă să recunoască persoanele care poartă cagulă şi jefuiesc un bancomat, cu un flex sau polidisc. Ideea mi-a venit după ce am văzut mai multe ştiri care prezentau astfel de jafuri, ştiu că şi la Râmnicu Vâlcea a fost un astfel de caz, iar poliţia a pierdut mult timp până a reuşit să-i identifice pe infractori", a declarat Ionuţ Budişteanu, înaintea plecării spre Bruxelles, potrivit Agerpres.
Inventatorii şi cercetătorii români au participat la a 63-a ediţie a Concursului internaţional Bruxelles - EUREKA dedicat inventicii, organizat în perioada 13-15 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul Salonului INNOVA.
România a fost prezentă cu 25 de invenţii, expuse în standul realizat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).
Salonul INNOVA din capitala Belgiei s-a consacrat de-a lungul vremii ca un prestigios spaţiu de întâlnire între cercetători, oameni de ştiinţă, cadre didactice universitare şi întreprinzătorii cei mai activi şi mai interesaţi de “nou” din mediul de afaceri.
Dată fiind importanţa invenţiei sale pentru întreaga societate, Jurnalul Naţional îl declară pe Ionuţ Budişteanu, olimpic la informatică şi cel care în iulie 2014 a ocupat locul I pe podium la concursul Embeded System Design Contest, susţinut de Intel, “Omul zilei”.

 

×