x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei, Octavian Morariu

Omul zilei, Octavian Morariu

de Dan Constantin    |    04 Feb 2015   •   00:48
Omul zilei, Octavian Morariu

Membru al Comitetului Olimpic Internaţional.

Octavian Morariu a fost distins cu Ordinul Naţional al Meritului, în grad de Cavaler, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ambasada Republicii Franceze.

Morariu, fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care are dublă cetăţenie, română şi franceză, a practicat rugby-ul de înaltă performanţă, îmbinând în mod strălucit cariera sportivă cu educaţia şi afirmarea profesională.

Revenit în ţară după Revoluţie, Octavian Morariu se implică direct în managementul sportului românesc, în promovarea valorilor şi a spiritului Olimpic într-o societate în plin efort de adaptare la realităţile  şi provocările secolului XXI.

În iulie 2013, Octavian Morariu este ales preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby cu sediul la Paris iar în septembrie 2013 devine membru permanent al Comitetului Olimpic Internaţional, cel mai înalt for al sportului la nivel mondial.

Pentru conferirea Ordinului Naţional pentru Merit, ca o recunoaştere a unei cariere sociale remarcabile dublată de o contribuţie substanţială şi mereu dinamică la întărirea relaţiilor româno-franceze, Jurnalul Naţional îl consideră pe Octavian Morariu Omul zilei.


×