"Îndată după săvîrşirea oribilei fapte, comandantul convoiului se prezentă să-şi primească preţul mîrşavei fapte. Pe mal aştepta femeia blestemată, care urmărise groaznicul spectacol..."
"Îndată după săvîrşirea oribilei fapte, comandantul convoiului se prezentă să-şi primească preţul mîrşavei fapte. Pe mal aştepta femeia blestemată, care urmărise groaznicul spectacol. Un credincios servitor care urmărise toată scena, văzînd curajul stăpînei care şi-a ucis stăpînul împreună cu atîţia alţii – a ucis-o dintr-o singură lovitură. O ploaie torenţială însoţită de fulger veni să spele sîngele… Dar un fulger mai puternic, pornit din creştetul cerului, prefăcu cadavrul femeii în stană de piatră, care a rămas pînă mai anii trecuţi aci la mal, străjuind tainele lacului…"
- Ilustraţiunea Romănă, 20 iulie 1938
"Noaptea cea de groază s-a petrecut în 1853. Un lucru este sigur: podul plutitor, încărcat cu boieri surghiuniţi, care mergea spre mănăstirea transformată în închisoare, s-a rupt. Din nefericire, doar unul a scăpat, cel care conducea convoiul. Printre boieri se găsea unul surghiunit pe nedrept. Căzuse prin intrigi şi minciuni puse la cale de propria-i nevastă, care se spune că a organizat înecul. Femeia îl înşela cu un alt boier. Şi, ca să scape de bărbat, a cumpărat pe ţiganul conducător al convoiului cu ordinul de a îneca pe nefericiţi cînd vor fi în largul lacului…"
- Ilustraţiunea Romănă, 20 iulie 1938