x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Cheeky Girls, visul urât al fetei durdulii

Cheeky Girls, visul urât al fetei durdulii

de Roxana Vintila    |    11 Feb 2010   •   00:00
Cheeky Girls, visul urât al fetei durdulii
Sursa foto: Toby Melville/Reuters

Povestea e simplă: O EA. Elevă la liceu. La un liceu mai de fiţe, să spunem. Şi nu de "fiţe deştepte", cu fracţii, logaritmi sau legături de carbon. Fiţe d-alea cu maşini scumpe, cu mulţi euro în portofel sau chiar cu lei. Zeci de milioane de lei. Şi mai ales cu un prieten cu o maşină de aia "nesimţită" pentru România. De obicei un 4X4...



miscarearezistenta.jpgO problemă pentru "soţietatea" românească, şi anume: EA: E mai durdulie sau chiar obeză (ceea ce nu e deloc bine, dar asta e lumea în care trăim: fără "prinţipuri" culinare...).

Dulcică foc şi deşteaptă. Vrea să urmeze o facultate, să aibă o carieră, să fie independentă etc. Numai că fiecare zi din viaţa ei de fată deşteaptă e amărâtă de "prezenţa perfectă" a tuturor colegelor. Toate sunt cu mult mai slabe decât ea. (Pentru că aşa e gena sau pentru că se înfometează!) Unde mai pui că pe

EA NU O BAGĂ NIMENI ÎN SEAMĂ, IAR CELELALTE SUNT
curtate de toţi colegii de clasă. Şi de aici o întreagă nebunie. O mulţime de griji, multe seri în care nu se mai atinge de mâncare, multe nopţi de plâns. Se izolează şi nu mai vrea să vorbească cu nimeni. Nici cu familia şi nici cu prietenii apropiaţi. Asta dacă-i are. Şi orice i-ar spune mama sau sora sau fratele nu mai are nici o valoare. Refuză să mai pună ceva în gură... I se pare că şi o cană de apă ar umfla-o.

Din ce în ce mai mult... Şi de aici cunoscătorii ştiu ce poate urma: spitale, doctori, insomnii, pastile cu pumnul, cure de slăbire. Un adevărat calvar. O viaţă care se poate curma rapid. Partea proastă a lucrurilor este că nu numai în şcoală există sau se dezvoltă problema asta! Şi dacă fetele din revistele glossy sau de la televizor sunt slabe fiindcă au bani de mers la sală, de operaţii sau de un trai echilibrat, cele mai multe dintre fetele care merg cu autobuzul aleg să nu mai mănânce nimic... Şi aşa ajung la cumplita anorexie!

COLUMBEANCA, DESPRE NESIMŢITE
Dacă aruncăm un singur ochi pe paginile ziarelor de scandal... suntem asaltaţi de atâta frumuseţe goală şi foarte slabă: cu buze siliconate, cu sâni asemenea, cu dimensiuni de invidiat. Sau nu! Sunt acele modele "mortale": Sexi Brăileanca, Monica Columbeanu, Monica şi Gabriela Irimia (gemenele de la Cheeky Girls). Păpuşile exotice ale realităţii imediate. Unele chiar anorexice, altele doar foarte slabe.

Dar frumuseţea lor costă bani... Orice operaţie estetică înseamnă o mică avere. Şi nu toate buzunarele seamănă cu ale lui Iri, de exemplu. Şi dacă am ajuns la Iri, nu se poate fără Moni. De care mărturisesc că mi-a plăcut la modul că era o fată frumoasă, care arăta bine... Care a făcut carieră aşa cum a ştiut mai bine că doar fiecare face ce vrea cu viaţa lui...

Problema e că sunt multe tinere care vor să ajungă ca Moni. Dar... nu toate reuşesc! Că nu avem aşa mulţi IRI! Menţionez doar numele ei dintre atâtea fete frumoase şi perfecte la chip şi trup (ce ne asaltează privirile şi urechile), ci fiindcă a scos o perlă mai înaltă decât ea! Într-una dintre selectele ei emisiuni vorbea despre femeile grase! Cum că sunt ele nesimţite, că mănâncă foarte mult şi că, vai, când le aude că mai au probleme cu tiroida... i se cam ridică părul în cap!

Păi, dacă nu a aflat până acum, sunt destule persoane care suferă de astfel de afecţiuni. Şi de tiroidă, şi de ovare, şi de hipofiză. Şi de câte altele! Şi dacă ai probleme cu glandele astea, da, Moni, te îngraşi. Şi nu de nesimţire. Şi cum nu toată lumea are banii tăi să pape sănătos şi echilibrat... se poate să existe şi femei cu serioase probleme de sănătate.

SLABĂ ŞI ÎN DESENELE ANIMATE
Explicaţiile sunt de prisos: pe plan psihologic, fetele sunt avertizate de când deschid ochii. Pe modelul: înaltă, blondă, cu ochii albaştri. Şi cât se poate de slabă. Dacă îmi aduc eu bine aminte, de la Albă ca Zăpada şi până la Alice în Ţara Minunilor, toate personajele feminine de desen animat arată perfect... de slabe. De Ileana Cosânzeana ce să mai zicem?

P.S.: Ceea ce nu ştiu liceencele este că sunt şi bărbaţi pe lumea asta care se îndrăgostesc de fete care nu se încadrează în dimensiunile 90-60-90. Căci... nebănuite sunt căile Domnului, şi nebune mai sunt gusturile bărbaţilor! Chiar dacă mulţi salivează după o imagine sexy sau uită să mai închidă gura când o văd pe una bunăăăă, au acasă o iubită sau o soţie alături de care sunt fericiţi şi care nu e tocmai formată din pacheţele la burtică dobândite de la sală, sâni suprasiliconaţi şi 40 de kilograme cu televizorul în braţe!

×