x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei Jurnal de caravana - Blocaj pe autostrada

Jurnal de caravana - Blocaj pe autostrada

21 Iul 2005   •   00:00
Jurnal de caravana - Blocaj pe autostrada

Marti dimineata ne trezim ca de obicei cu noaptea in cap pentru a pleca pe teren. Suntem in Slatina si astazi ne intoarcem la Bucuresti, pentru ca alti colegi vor duce Caravana Jurnalul - Antena 1 - Zapp mai departe. Dar nu plecam pana nu ne terminam treaba in judetul Olt.

Am facut o sedinta rapida in timpul micului dejun si ne-am impartit atributiile din ziua respectiva. Carmen si Monica au plecat la Manastirea Calui, unde aveau sa guste un strop de potop. Le-a prins o ploaie ingrozitoare, curgeau suvoaie de apa din toate partile. Pe mormintele fratilor Buzesti se stransesera baltoace de apa. Eu, Alex, Niki si Bogdan am pornit spre Brebeni, localitatea de langa Slatina in care aflasem ca exista o herghelie. Cred ca am stat vreo ora de vorba cu directorul hergheliei. Niki nu mai rezista, voia omul sa pozeze cai si in sfarsit si-a vazut visul cu ochii. Grajdarii au inceput sa scoata afara cate un cal. Animalul incepea sa sara ca un turbat si sa dea din copite, in timp ce Niki fugea de frica sa nu-i loveasca aparatul. E cam scump un aparat performant, din asta, sa stiti. Si omul l-a luat pe inventar, asa ca e de inteles. Nu degeaba se zice ca animalele astea, caii, sunt printre cele mai destepte dintre vietuitoare. Dupa ce incerca sa loveasca cu copita, armasarul se calma brusc si lua o atitudine falnica, de parca ar fi stiut ca este la o sedinta foto.

ARTISTUL. Cand ne-am terminat treaba la herghelie, am plecat spre Milcov, comuna in care traieste "marele artist" Catalin Mihalache. Eram cu echipa de la Antena 1 si, cand am navalit toti in ograda care adapostea grajdul si casa, pictate cu chipurile vedetelor dambovitene, ne-am trezit cu tot satul pe noi. Alex Nedea nu mai prididea, saracul, sa noteze cuvintele de lauda pe care satenii le adresau artistului milcovean. Niki se chinuia sa prinda un cadru ca lumea cu tatal artistului, ocupat sa-si laude fiul la microfonul Danei Belciug de la Antena, iar Bogdan, soferul, se crucea in fata portretului Andreei Marin de pe grajdul omului.

GHINION. Mai tarziu, dupa ce l-am cunoscut personal pe artistul Catalin, am plecat spre casa. Bogdan ne spusese ca e o problema cu o roata din spate, dar spera ca o sa reusim sa ajungem cu bine pana la Bucuresti. Trecusem bine de Pitesti, mai aveam vreo 60 de kilometri, eram pe autostrada si unii din noi atipisera printre bagaje, gandindu-se la dusul si la patul de acasa. Si dintr-o data s-a petrecut catastrofa: roata s-a blocat si masina a luat-o razna. Bogdan insa are reflexe bune si reuseste sa opreasca pe margine. Uff! Am avut ceva emotii! Cand am coborat si ne-am uitat la cauciuc, ce sa vezi! Anvelopa era tocita vreo cativa centimetri in adancime, iar pe asfalt ramasese o dunga de peste 100 de metri lungime. O masina de la redactie ne-a recuperat peste o jumatate de ora. Conduceti cu grija, atata va spunem!

NU RATATI!
Cititi, incepand de maine, reportajele realizate de echipa Caravanei in zona Canalului Dunare - Bucuresti.

INTRATI IN CONTACT CU ECHIPA!
Jurnalul National va asteapta sa contactati echipa noastra. Pentru orice sugestii va punem la dispozitie numarul de telefon 224.39.94, faxul 318.20.35 si adresa de e-mail caravana@jurnalul.ro.
×
Subiecte în articol: descoperirea romaniei