x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Motive

de Gina Matei    |    19 Oct 2010   •   00:00
Motive
5708-120818-ginamatei.jpg

Gina Matei
● Redactor Sănătate
● 21 februarie 1986
● Slatina



Aici m-am născut. Poate acesta să fie primul motiv. Nu pentru care n-aş pleca, ci care m-ar reţine.
Inevitabil, România mi-e ţara natală, iar familia mi-e primul gând. Şi ăsta da motiv să nu dau ţara asta pe una mai curată, mai civilizată. Şi apoi mă identific prea mult cu limba română.
Trăiesc şi gândesc în limba română. Şi degeaba sunt alţii ospitalieri, dacă nu am capacitatea de a mă adapta prea uşor printre străini. La toate acestea aş adăuga faptul că nu am vizitat-o atât de mult pe cât mi-aş fi dorit. Nu ştiu dacă sunt motive multe sau puţine, dar sunt suficiente cât să fiu aici.
Departe de România mă văd atunci când asociez spitalele cu mi­zeria, cărările de munte cu deşeuri aruncate peste tot, supermarketurile cu "aş lua, dar n-am cu ce", mijloacele de transport cu aglomeraţie şi mirosuri neplăcute, divertismentul tv cu circul mediatic, ghişeul cu birocraţia, ţiganii cu furturile, staţiile de metrou cu cerşetoria, călătoriile cu trenul cu batjocura, salariile cu un chilipir, sălile de clasă cu un ring de box.
Sunt asocieri triste, dar inevitabil există altele care le contracarează. Şi dacă au această capacitate înseamnă că sunt puternice. Atât de puternice încât rămân şi o să rămân pentru mult timp aici.
Ar mai fi ceva.
Iarba verde de acasă nu mă îndeamnă să plec, dar mi-e interzis şi s-o calc.

×
Subiecte în articol: ne-am nĂscut În locul potrivit?