x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Operatiunea Ceata si fum Yakuza „reloaded” / Primar japonez impuscat in timpul campaniei electorale

Yakuza „reloaded” / Primar japonez impuscat in timpul campaniei electorale

de Tudor Chirila    |    17 Apr 2007   •   00:00
Yakuza „reloaded” / Primar japonez impuscat in timpul campaniei electorale

Aflat in plina campanie electorala, primarul oraşului japonez Nagasaki a fost împuşcat marţi la ieşirea dintr-o staţie de cale ferată, aflata in apropierea biroului sau.

Aflat in plina campanie electorala, primarul oraşului japonez Nagasaki a fost împuşcat marţi la iesirea dintr-o statie de cale ferata, aflata in apropierea biroului sau.

Conform agentiei Kyodo News, Iccho Itoh, asupra caruia s-au tras doua gloante, a fost operat de urgenta si se afla inca in stare critica. Imaginile postului NHK din Nagasaki arată mai mulţi membrii ai fortelor de ordine escortând un individ într-o maşină a poliţiei, şi o ambulanţă părăsind locul incidentului. Nu este primul incident de acest gen inregistrat in Nagasaki. În 1990, fostul primar al orasului, Hitoshi Motoshima, a fost grav ranit in urma unui alt atentat ai carui autori s-au dovedit a fi membrii unei organizatii extremiste de dreapta. Potrivit unui reprezentant al politiei, actualul primar a fost împuşcat din spate, agresorul fiind identificat in persoana lui Tetsuya Shiroo (59 de ani), un lider local al celebrei grupari mafiote Yakuza. Programate pentru duminica viitoare, alegerile locale l-ar fi putut confirma pe Iccho Itoh in functia de primar, pentru a 4-a oara consecutiv. Primul ministru al japoniei, Shinzo Abe, a impulsionat ancheta aflata in desfasurare declarand că doreşte o investigatie completă, detaliile urmand sa fi facute publice in cel mai scurt timp.

×
Subiecte în articol: operatiunea ceata si fum