x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Colecţii Poveştile bucătăriei româneşti

Poveştile bucătăriei româneşti

03 Iul 2014   •   15:51
Poveştile bucătăriei româneşti

Poveştile bucătăriei româneşti este prima carte de bucate românească îmbogăţită cu povestiri şi elemente de etnografie şi antropologie culinară, un adevarat monument editorial al acestui domeniu.
Noutatea acestui proiect a constat, pe de-o parte, în faptul că aduce texte mai puţin cunoscute ale lui Radu Anton Roman, iar pe de altă parte, în mărturiile prietenilor de suflet ai lui Radu Anton Roman... Andrei Pleşu, Cristian Tabără, Mihai Oroveanu, care vin cu povestiri despre marele gurmand român şi cu reţete speciale. De asemenea, în ediţia aparută cu Jurnalul Naţional, sunt imagini speciale cu Radu Anton Roman şi fotografii etnografice, precum şi imagini ale reţetelor fotografiate în atmosfera specială a Muzeului Satului “Dimitrie Gusti” şi a Muzeului Ţăranului Român.
Radu Anton Roman este cel mai cunoscut autor de literatură culinară românească şi un extraordinar povestitor.

Perioada de apariţie a colecţiei: 16 iulie – 27 august 2010

Lista cărţilor apărute în colecţie:
Volumul 1 – Dobrgea şi Câmpia Română
Volumul 2 – Muntenia, Oltenia şi Banatul
Volumul 3 – Ardealul
Volumul 4 – Bucovina şi Moldova
Volumul 5 – Delta Dunării, Stânile româneşti, aromânii şi secuii
Volumul 6 – De la Post la Sărbătorile câmpeneşti
Volumul 7 – Sărbători creştine la români



×