x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Continut platit Designuri interesante pentru sărbătorile de iarnă! Vezi care sunt tendințele!

Designuri interesante pentru sărbătorile de iarnă! Vezi care sunt tendințele!

14 Oct 2024   •   12:29
Designuri interesante pentru sărbătorile de iarnă! Vezi care sunt tendințele!

Vrei și în acest an ca magia sărbătorilor de iarnă să pătrundă în locuința ta și, cu siguranță, îți dorești să creezi o atmosfera de poveste. Dar, înainte de toate vrei să obții un decor impresionant fără să investești mult. Ei bine, poți crea un ambient uluitor cu ajutorul decorațiunilor sustenabile spectaculoase și a instalațiilor de iluminat ambiental. Sărbătorile înseamnă o invitație la căldură și confort. Dacă vrei să îmbini tradiția cu modernitatea și să creezi un decor sustenabil, iată câteva idei care îți vor aduce spiritul iernii în locuință!

Brazi artificiali – eleganță și sustenabilitate

 

Cel mai important element din decorul de iarnă este, desigur, pomul împodobit. Iar bradul artificial a devenit o alegere tot mai populară, iar tendințele de amenajare din acest an sunt focusate pe eleganță discretă. De ce să alegi un brad artificial? Răspunsul este simplu: economisești bani pe termen lung și protejezi mediul. Un produs de calitate poate fi folosit mulți ani la rând fără a-și pierde din frumusețe.

 

Dacă ai decis care va fi piesa ambientală centrală, hai să descoperi și elementele ce pot completa cu farmec discret întregul decor. Anul acesta este despre minimalism, simplitate și sustenabilitate, deci sunt populare decorațiunile realizate manual și cele confecționate din materiale organice: lemn, conuri de brad, sticlă, hârtie, pânză. Îngerașii din lemn sau fulgii de zăpadă din carton pot fi soluțiile perfecte pentru împodobirea bradului. Sunt în tendințe culorile neutre și culorile naturale - alb, bej, maro, portocaliu, galben - care pun în valoare o amenajare sustenabilă. Luminile sunt în continuare elemente de impact, dar pentru a fii în tendințe, ar trebui să te orientezi către cele economice în culori calde. Fie că alegi proiectoare și instalatii de Craciun care să pună în valoare bradul sau preferi instalațiile pentru geam și luminile accent, ar trebui să alegi soluții de iluminat calde care oferă căminului un aer cozy.

Coronițele  - decorațiuni cu impact vizual care face diferența

Coronițele sunt alte elemente distinctive pentru designul de sărbători.  Acestea oferă o notă de căldură spațiului în care sunt amplasate și vin cu avantajul că sunt foarte versatile. Poți monta ghirlande din brad artificial pe masă, la ușa de la intrare sau la geam. Mai mult față de variantele naturale, cele artificiale rezistă mai mult timp și permit o modelare ușoară, astfel încât să poți crea forme interesante, personalizate pentru fiecare colț al casei.

În acest an sunt populare designurile minimaliste. Poți include în decorul de sărbători ghirlande cu un aspect cât mai natural, împodobite subtil cu conuri de brad, fructe de sezon artificiale și lumini LED calde, eficiente energetic. Nuanțele predominante sunt verdele închis combinat cu accente de galben, portocaliu și alb, însă tendințele moderne includ și ghirlande în tonuri de naturale sau chiar cu detalii metalice, care creeaza un decor vizual contemporan. Avantajul coronițelor din brad artificial este că pot fi folosite ca puncte accent în locuință și după trecerea sărbătorilor. 

Amenajează inteligent decorul de sărbători alegând produse sezoniere reutilizabile

Una dintre marile provocări ale sărbătorilor este să creezi un decor magic fără a cheltui mult. Secretul? Investește în decorațiuni de calitate, reutilizabile, care vor rămâne la fel de frumoase și în anii ce vor urma. Tendintețe din acest an sunt orientate către sustenabilitate, deci poți renunța fără griji la la decorurile efemere în favoarea celor clasice, realizate din materiale durabile. Acestea vor transforma complet designul de sărbători. Globurile din sticlă colorată, lumânările parfumate și panglicile din catifea sau mătase sunt elemente care nu se demodează niciodată și pe care le poți reinventa în fiecare an.

Decorul de sărbători  înseamnă să creezi o atmosferă caldă care să încânte și să îndemne pe toată lumea să petreacă timp împreună. Fie că optezi pentru un design minimalist, cu accente naturale sau că alegi o abordare exuberantă, cu multe lumini, cel mai important este să îți simți casa plină de căldură și bucurie.

×