x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură 10 Prajini viteza - Cea mai cunoscuta fanfara romaneasca

10 Prajini viteza - Cea mai cunoscuta fanfara romaneasca

de Alex Revenco    |    26 Noi 2006   •   00:00

Fanfara Ciocarlia a uimit lumea si l-a convins pe Hugh Hefner sa cante la Playboy Jazz Festival.

VIRTUOZITATE. Moldovenii au cantat de doua ori la Hollywood Bowl pentru melomani si iepurasi!

Fanfara Ciocarlia a uimit lumea si l-a convins pe Hugh Hefner sa cante la Playboy Jazz Festival.

12 muzicanti dintr-un loc uitat de lume, la granita cu Republica Moldova, au ajuns faimosi pe cinci continente. Zece Prajini, satucul cu 400 de locuitori din estul tarii, a "nascut" cea mai spectaculoasa fanfara din lume. Este vorba despre Ciocarlia, aclamata oriunde, fie la o nunta sau un botez intr-unul dintre satele vecine, fie pe o scena din Tokyo, Viena sau New York. Muzicantii din Zece Prajini sunt renumiti pentru viteza cu care canta, ajungand la aproape 200 de batai pe minut, rivalizand astfel cu cei mai rapizi muzicieni hardcore!

WORLD MUSIC. Dupa Europa Occidentala, ei au uimit Statele Unite, iar la 7 decembrie vor "incalzi spiritele" la Sala Palatului. Concertul oferit de Rompetrol si organizat de Emag!c Entertainment se inscrie in seria de spectacole "World Music Masters", proiect dedicat muzicii traditionale. Biletele costa 30, 45, 60, 80, si 100 RON si se gasesc in reteaua Diverta, la Sala Palatului si pe www.myticket.ro.

Al patrulea CD a ajuns nr. 1

Cel mai nou disc al "vitezistilor" este intitulat "Gili Garabdi" si a aparut pe piata internationala vara trecuta, la Asphalt Tango. CD-ul, care a ajuns direct pe locul 1 in topul World Music Chart (!), contine 16 piese: 007 (James Bond Theme), Alili, Sarba Moldoveneasca, Caravan, Ma Maren Ma, Hora Arabeasca, Golden Days, Lume, Lume, Sandala, Moldavian Mood, Hora Evreiasca, Time Out, Godzila, Ibrahim, Rumba de la Iasi, Alili (Radio Version). Dupa acest CD, Fanfara Ciocarlia a invitat cei mai faimosi reprezentanti ai muzi- cii tiganesti - Saban Bajramo- vic, Esma Redzepova, Jony Iliev, Liliana Butler, Dan Armean- ca, Mitsou, Gitanos si Gipsy Kings - pentru al cincilea album de studio.

×
Subiecte în articol: cultura