x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale 1.392.000 de euro pentru Budimex

1.392.000 de euro pentru Budimex

de Roxana Vintila    |    Oana-Maria Baltoc    |    26 Noi 2007   •   00:00
1.392.000 de euro pentru Budimex

Fundaţia Mereu Aproape impreună cu vedetele Antenelor au organizat sămbătă un spectacol umanitar pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă "Marie Curie", fost Budimex, din Bucureşti.

In timpul Teledonului organizat de Fundaţia Mereu Aproape şi de vedetele celor 4 Antene (Alessandra Stoicescu, Gabriela Vrănceanu Firea, Lucian Măndruţă, Mircea Badea, Andreea Berecleanu şi Andrei Zaharescu, Mihai Gădea, Cristi Brancu, Diana Munteanu, Corina Dănilă, Dan Negru, Adelin Petrişor etc.), romănii de rănd le-au dat din nou o lecţie de solidaritate bogătaşilor din Top 300, reuşind să adune SMS cu SMS nu mai puţin de 612.000 de euro. Miliardarii Romăniei au fost "traşi de urechi" de Lucian Măndruţă, pentru că "au lipsit nemotivat la bătălia cu viaţa".

Gazda Teledonului, Mihaela Rădulescu, a fost măna de fier a acestei campanii, ce vine in ajutorul copiilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Marie Curie". Motorul acestei acţiuni umanitare a fost pus in mişcare de tragedia prin care trece fetiţa omului de radio şi televiziune Liana Stanciu, diagnosticată cu cancer la vărsta de 2 ani.


NEDORITA RARITATE. Cazuri care te lasă fără respiraţie! Fie că este vorba despre o infecţie la creier sau despre un copil născut cu o greutate de 600 de grame ori cu hidrocefalee, toate provoacă suferinţe ce nu se vor şterge niciodată din sufletele părinţilor. Pănă in acest moment şansa la viaţă a micuţilor a constat in dedicarea cadrelor medicale de excepţie ale Spitalului Clinic de Urgenţă "Marie Curie", care au luptat fără a avea resurse de inaltă tehnologie. 1.500.000 de euro sunt necesari pentru renovarea Spitalului "Marie Curie", un loc al speranţei pentru cei peste 50.000 de copii din Romănia care beneficiază anual de ingrijiri.


SÃ... NE IUBIM. Acesta a fost primul indemn ce a venit printr-o voce unică şi o chitară cu acorduri calde, semnat de Ştefan Hruşcă. Angela Similea, Maria Ciobanu, Nicolae Furdui-Iancu, Andra sunt căteva nume celebre care ne-au căntat şi incăntat in momentele cănd speranţa la viaţă nu s-a lăsat aşteptată! Mesaje care au venit in sprijinul acestei campanii i-au avut ca protagonişti şi pe Florin Piersic, Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Monica Anghel.


SURPRIZA. Este suficient să spun că in acest proiect pentru viaţă s-a implicat formaţia Pet Shop Boys. Nu mai este nevoie de nici o prezentare pentru Neill Tennant şi Chris Lowe! Celebrii englezi au insistat să vină la spectacol, pentru a arăta că le pasă de suferinţa micuţilor pacienţi! Neill i-a indemnat pe romăni să facă un gest de suflet şi să ofere din puţinul pe care il au celor mai puţin norocoşi.


SPRIJIN. Dacă după numai o oră de emisie s-au străns 145.000 de euro din mesajele oamenilor de rănd, finalul ne-a rezervat surpriza unei sume spectaculoase: 612.000 de euro. Această sumă se alătură celor 780.000 de euro strănşi săptămăna trecută la Balul de Caritate de la Palatul Parlamentului, tot in conturile acestui proiect.
In cadrul Teledonului, vedetele "Antenelor" au străns 11.000 de euro, Săptămăna Financiară - 3.000 de euro, revista Felicia - 2.000 de euro, persoane fizice, necunoscute publicului larg, au participat de asemenea cu sume cuprinse intre 1.000 şi 10.000 de euro, apelănd linia telefonică special pusă la dispoziţie pentru persoanele cu dare de mănă, Andra a oferit 1.000 de euro, Luminiţa Anghel 2.000 de euro etc.

Un spectacol umanitar cu şi pentru copii. Nu numai vedetele s-au implicat in acest proiect, ci şi copiii lor. Dacă am văzut mesaje precum "Mami, te iubesc", "Tati, te iubesc" sau "Pot să fac ceva ca să salvez lumea?", trebuie să inţelegem că dăruirea nu vine doar din partea celor mari!

×
Subiecte în articol: arte