x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale 190 de mii de lei pentru Veneţia lui Pătraşcu

190 de mii de lei pentru Veneţia lui Pătraşcu

08 Iun 2009   •   00:00

Tabloul "Veneţia" semnat de celebrul pictor Gheorghe Petraşcu, a fost vândut la licitaţia organizată de Casa Goldart, la preţul de 190.000 de lei. Cealaltă lucrare vedetă a licitaţiei "Evreu cu caftan", de Nicolae Grigorescu, nu a stârnit interesul niciunui cumpărător, spune directorul Goldart, Luminiţa Ghilduş.



Licitaţia de duminică a strâns circa 60.000 de euro, printre lucrările adjudecate figurând în special cele de la capitolul bibliofilie, unde au fost vândute peste 50% dintre lucrări. Cel mai scump volum adjudecat la licitaţie a fost "Arta populară în România", în franceză, semnat de Nicolae Iorga, al cărui preţ a crescut de la 180 de lei la 1.000 de lei. Printre cărţile bine vândute mai figurează un catalog Horia Damian, cumpărat la 700 de lei, sau "Industria Românească", la 500 de lei.

La capitolul lucrărilor de artă s-au mai vândut "Pe uliţa satului", de Rudolf Schweitzer Cumpăna, la 5.900 de lei sau "Flori de gura leului", de Sorin Ionescu, la 2.900 de lei. În total, arată Agerpres, licitaţia a cuprins 91 de lucrări de artă plastică veche şi contemporană, 56 de volume de cărţi vechi şi rare şi 64 de obiecte de artă decorativă (bijuterii şi argintărie).

Următoarea licitaţie Goldart va avea loc pe 21 iunie, când urmează să fie supuse atenţiei colecţionarilor lucrări semnate de Theodor Pallady, Nicolae Tonitza şi Arthur Verona.

×
Subiecte în articol: arte