x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale ’AAAi, ma, chiar nimic?!?

’AAAi, ma, chiar nimic?!?

01 Mar 2005   •   00:00

C(RAMPE) - LUIZA LUPU
A nins, deci e cazul sa ne isterizam. Ne isterizam, deci trimitem pe teren cel mai bun reporter din dotare, il asezam in fata catastrofei denumite zapada si-l punem sa vorbeasca pret de cateva minute sau dam telefoane la celebrul Comandament de Iarna.

"Ramaneti cu noi! Catastrofa continua! Dupa publicitate"! A fost publicitate. "Bine v-am regasit, suntem in direct cu fenomenul catastrofa, il avem la telefon pe un nene de la Comandamentul de Iarna, buna dimineata si hai salut, dupa cum vedeti, iar a nins". "Da, vad". "Ce-i de facut in aceste conditii"? "Pai, nimic". "Ati inregistrat vreo masina blocata in zapada"? "Nu". "Haideti, domnu’, chiar nici una?" "Nu, n-am inregistrat nici o masina, n-a nins de sa zici ca ne-a rupt pe toti, a dat asa, cu doi scuipati". "Domnu’, dar macar victime s-au inregistrat"? "Nu, nu s-au inregistrat victime, slava Domnului". "Extraordinar! O data ninge si nici atunci nu se inregistreaza victime! Dar atunci vreun drum blocat... ceva?" "Nu, nici drumuri blocate n-am avut. De altfel, suntem tot timpul in alerta si ar fi si greu sa ne ia ceva prin surprindere". "Fantastic! Nici macar un drum blocat?" "Cu parere de rau, imi cer si scuze, nu, n-am avut nici un drum blocat".

"Da’ ceva cat de cat de naspa puteti sa ne spuneti? Macar un turture-ucigas... un om de zapada violator in serie... ceva... orice...". "Cu tot regretul, nu. Si sa stiti ca ma faceti sa-mi para si rau. Va dau peste cap emisiunea dumneavoastra, chiar si pe dumneavoastra, ca va strambati preventiv, in speranta ca ma simt si dau si eu un raspuns de naspa, simt nevoia imperioasa sa-mi cer scuze ca nu s-au inregistrat victime. Macar un drum blocat dac-aveam, vi-l faceam cadou dumneavoastra, ca sunteti simpatici, ma uit la voi in fiecare dimineata, sunteti foarte buni, tineti-o tot asa". "Ne-ati stricat emisiunea si-acum ne tinem de dulcegarii, hai sictir cu Comandamentu’ vostru de Iarna cu tot, ca nu sunteti in stare de nimic! Macar niste numere de telefon de urgenta, in caz se simte careva si cade victima zapezii aveti sa ne dati?" "Da". "Pai dati-ni-le, nu ne mai tineti atata". "Deci notati: cutare, cutare si cutare". "Huoleu, trei numere de telefon! Deci, doamnelor si domnilor, luati de notati, in caz ca auziti pe undeva, de vreun drum blocat, vreo victima, vreo victimuta, vreun ghiocel terorizat, vreun atac al fulgilor de nea, sunati de-ur-gen-ta la numerele de telefon cutare, cutare si cutare, repet, cutare, cutare si cutare, mai spun o data, in caz ca n-ati notat, cutare, cutare si cutare. Popescu, ai scris, ma? Io cu cine vorbesc? Io de ce sunt la OTV si fac emisiuni de dimineata? De ce ma platesc astia? aaaa? Adormitule! Pune mana si noteaza, ca te pleznesc acuma! Ei, dracia dracului!"

×
Subiecte în articol: arte