x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Acelaşi Bob Marley,un nou tribut

Acelaşi Bob Marley,un nou tribut

de Dana Cobuz    |    20 Ian 2011   •   15:08
Acelaşi Bob Marley,un nou tribut
Sursa foto: Jurnalul foto/

147433-jf-img-0697.jpgAn de an, artiştii raggae din România ne amintesc ce istorie muzicală şi de atitudine a scris Bob Marley. Ca la fiecare ediţie a tributului dedicat simbolului suprem al muzicii raggae, maeştri de ceremonii sunt băieţii de la El Negro. Ei sunt cei care au pus la cale o nouă seară magică, pe ritmuri balansate de raggae, evenimentul fiind găzduit de Club Fabrica, la 5 februarie, începând cu ora 21:00.

Pe scenă, lângă veteranii de la El Negro, vor urca Darauf – o trupă tânără de alternativ reggae, Kaya Foundation şi Dj Raizah – responsabili cu ambianţa. Se anunţă un show de o anvergură superioară celei de anul trecut, în care fiecare detaliu este pus la punct cu extrem de multă minuţiozitate, iar suprizele artistice pregătite de trupele participante vor fascina audito­riul. Pentru a evita supraaglomerarea din anii precedenţi, când publicul a rămas pe stradă la propriu, deoarece evenimentul a fost „sold out” în seara spectacolului, în cadrul ediţiei din 2011 organizatorii vor pune la dispoziţia publicului, prin intermediul acestei noi locaţii de desfăşurare, peste 800 de locuri.

Printre cele mai cunoscute piese care se vor auzi în cadrul Tributului Bob Marley se numără „I Shot the Sheriff”, „No Woman, No Cry”, „Three Little Birds”, „Exodus” sau „Could You Be Loved”. Biletele au fost deja puse în vânzare, preţul lor fiind de 15 lei până în ziua evenimentului şi 20 de lei (la intrarea în Club Fabrica).

Bob Marley s-a născut în micul sat Nine Mile în Saint Ann Parish din Jamaica sub numele de Nesta Robert „Bob” Marley. Mama sa era de culoare, iar tatăl alb. „Lumea mă poate numi corcitură sau oricum altcumva. Dar eu nu trec mai mult de parte albilor sau de partea negrilor. Eu trec doar de partea lui Dumnezeu, cel care m-a creat şi a făcut ca eu să mă nasc din negru şi alb”, a reflectat Bob Marley asupra originilor sale „amestecate”. Artistul a fost probabil cel mai celebru membru al mişcării Rastafari, a cărei cultură a reprezentat elementul-cheie în dezvoltarea muzicii raggae. Marley a dus muzica „socială” din zonele sărace din Jamaica pe scenele internaţionale.

×
Subiecte în articol: arte jurnalul de duminică