x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Andrei Şerban, captivat de marele Cehov

Andrei Şerban, captivat de marele Cehov

27 Ian 2011   •   19:21
Andrei Şerban, captivat de marele Cehov

148549-andrei-serban.jpgAflat la Bucureşti pentru a monta spectacolul „Ivanov” de Cehov, care se joacă deja pe scena „Bulandrei” de la Grădina Icoanei, Andrei Şerban va susţine, în cadrul Conferinţelor Teatrului Naţional, o prelegere având ca temă tot Cehov.

„Despre Cehov sau Cine mai vrea să meargă la Moscova?”, acesta este titlul cu care va veni celebrul regizor la întâlnirea cu publicul, duminică, ora 11:00, la Sala Atelier a TNB. Andrei Şerban a lucrat  Cehov întotdeauna cu patimă în scenă, dacă ne gândim la succesul spectacolelor sale regizate pe opera marelui dramaturg.

L-a montat pe Cehov în Ame­rica, în România, dar şi în Rusia. În ultimii ani, a rea­lizat „Pescăruşul” – la Sibiu, „Un­chiul Vanea” – la Teatrul Maghiar din Cluj, dar şi la Teatrul „Alexandrinskii” din Sankt Petersburg, această ultimă variantă având cinci nominalizări la cel mai prestigios premiu pentru teatru în Rusia: Masca de aur.

În acest weekend, Şerban ne dăruieşte un „Ivanov” cu remarcabili actori români, printre care Vlad Ivanov, Marius Manole, Victor Rebengiuc, Mirela Oprişor, Cornel Scripcaru. Scenografia o asigură Octavian Neculai – spaţiu scenic şi Carmencita Brojboiu – costume.

×
Subiecte în articol: arte