x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Anonimul" din Deltă, la mâna publicului

"Anonimul" din Deltă, la mâna publicului

de Maria Sârbu    |    30 Iun 2009   •   00:00
"Anonimul" din Deltă, la mâna publicului
Sursa foto: Mihaela_Marian/

Ediţia 2009 a Festivalului Internaţional de Film Independent "Anonimul" se va desfăşura între 10 şi 16 august la Sfântu-Gheorghe din Delta Dunării. Publicul prezent la eveniment în Satul Filmului va avea de spus cuvântul hotărâtor, pentru că Marele Premiu, în valoare de 3.000 de dolari, va fi acordat "exclusiv pe baza voturilor exprimate de spectatori".

Echipa, bine organizată, a furnizat primele informaţii referitoare la program şi anume: festivalul îşi păstrează şi la această a VI-a ediţie atât structura competiţională cu lungmetraj, scurtmetraj ficţiune şi scurtmetraj animaţie, cât şi programul Eco Docs, lansat în 2007, în cadrul căruia vor fi prezentate producţii recente despre "problemele globale cu care se confruntă astăzi omenirea".

Totodată, Festivalul "Anonimul" va relua programul consacrat filmelor româneşti: scurt şi mediumetraje, documentare de scurt şi lung metraj.

Ca şi anul trecut, selecţia celor şapte filme care vor concura pentru Marele Premiu "Anonimul" o va face Ludmila Cvikova, unul dintre selectorii Festivalului de Film de la Rotterdam. Titlurile care vor intra în competiţia lungmetrajelor vor fi anunţate după 15 iulie.

Cea de-a doua competiţie va include 24 de scurtmetraje de ficţiune şi 18 scurtmetraje de animaţie. Se vor înmâna Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie şi Premiul "Ovidiu Bose Paştina" pentru scurtmetraj acordat de Fundaţia Anonimul.
Fiecare premiu are o valoare de 1.000 de dolari.

La ediţia din acest an au fost înscrise pentru selecţie aproape 300 de scurtmetraje de ficţiune şi animaţie din 37 de ţări, la care s-au adăugat 45 de scurtmetraje româneşti. Înscrierile au început în februarie şi s-au încheiat la data de 8 iunie. Selecţia la această secţiune va fi făcută de criticul de film Irina Margareta Nistor şi de Ludmila Cvikova. Împreună vor alege scurtmetrajele din competiţie, rezultatele urmând să fie făcute publice tot la 15 iulie.

×
Subiecte în articol: arte