x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale ARTĂ / Galeria Mălăele se va deschide pe Smârdan

ARTĂ / Galeria Mălăele se va deschide pe Smârdan

28 Feb 2009   •   00:00
ARTĂ / Galeria Mălăele se va deschide pe Smârdan

O galerie de artă cu lucrări realizate de Horaţiu Mălăele – caricatură şi grafică satirică – se va deschide pe Strada Smârdan 37 spre sfârşitul primăverii.



Spaţiul pentru viitoarea galerie de artă, care va purta numele lui Mălăele, a fost obţinut în urma unei cereri depuse de artist la Primăria Capitalei. Şi, pentru că i s-a aprobat, el le mulţumeşte celor de la Primărie, în frunte cu edilul-şef, “că se gândesc şi la cultură”. Horaţiu Mălăele este satisfăcut de faptul că are acum acest spaţiu, care va fi transformat într-o galerie “cochetă” de un designer. Până atunci, el se ocupă de teatru. Regizează un nou spectacol la Comedie – “Leonce şi Lena” de Georg Büchner, printre interpreţi numărându-se George Ivaşcu şi Mihai Bendeac, Crina Semciuc şi Aylin Cadâr, dar şi Lari Giorgescu, Dorina Chiriac, Bogdan Cotleţ, Meda Victor. Premiera ar putea avea loc la sfârşitul lunii martie.

Horaţiu Mălăele a reluat de curând spectacolul “Podu’”, la Teatrul Metropolis, o nouă variantă a piesei “Podul sinucigaşilor” de Paul Ioachim, pe care a montat-o şi în care a jucat, în anul 2000 la Teatrul Naţional din Bucureşti. Alături de el joacă George Ivaşcu şi Meda Victor. Rolul feminin va fi interpretat, alternativ, încă de două tinere actriţe – Crina Semciuc şi Aylin Cadâr. Spectacolul, care a avut premiera pe scena Palatului Naţional al Copiilor, este programat aici, la Metropolis, dar şi în ţară, pentru că se pregăteşte un turneu.

În mai, Horaţiu Mălăele va începe repetiţiile la “Tartuffe” de Molière (Teatrul Naţional din Bucureşti), în care va deţine rolul titular, regia urmând să fie semnată de Alexandru Tocilescu.

În toamnă însă, actorul ar putea juca într-un spectacol regizat de Silviu Purcărete, asta dacă Mălăele nu se va implica în regia unui nou film artistic.

El se mândreşte şi cu un alt succes – unul editorial. A publicat cea de-a doua ediţie a volumului “Horaţiu despre Mălăele”, revizuită şi adăugită. Va fi şi a treia ediţie, dar “complet altceva”.

×
Subiecte în articol: arte mălăele