x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Arta, la înălţimea Bucureştilor!

Arta, la înălţimea Bucureştilor!

de Loreta Popa    |    22 Sep 2009   •   00:00

Pentru a pune în valoare talentul şi efortul câtorva tineri artişti români, Fundaţia Valenţe Umane a organizat în urmă cu câteva zile o licitaţie a lucrărilor acestora.



Gala a avut astfel menirea de a-i încuraja pe cei care vor să se exprime artistic şi să se îndrepte chiar spre o carieră în domeniu. Licitaţia, în urma căreia majoritatea lucrărilor expuse de copii au fost cumpărate, s-a desfăşurat pe acordurile melodiilor Bucureştiului interbelic, interpretate de Orchestra Naţională de Folclor.

"Acolo sus, la peste 50 de metri deasupra Bucureştiului, în atmosfera caldă şi primitoare a Restaurantului Grandeur, seara de gală a avut darul de a confirma valoarea şcolii româneşti de pictură şi să propună un nou mod de a privi promovarea artei într-o Capitală încă destul de cenuşie", a declarat Eliza Mirăuţă, reprezentanta Fundaţiei Valenţe Umane.

În cadrul sărbătoririi împlinirii a 550 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului, peste 50 de tablouri ale artiştilor de la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Bucureşti, alături de cele ale tinerilor de la Centrul "Culoare şi Vis" din Piteşti au fost expuse înainte de a fi licitate la Muzeul de Artă şi Istorie a Municipiului Bucureşti, prin sprijinul Fundaţiei Valenţe Umane şi a Asociaţiei D'Arte Da Vinci.

"Picturile acestei expoziţii produc uimire, zâmbete şi ne fac să ne întrebăm din ce sferă a venit cel ce reuşeşte să pună culoarea pe pânză cu atâta fineţe şi precizie şi la o vârstă atât de fragedă", a declarat preşedintele de Onoare al Fundaţiei D'arte Da Vinci, domnul Dumitru Constantin. Lucrările au putut fi admirate de iubitorii de artă picturală timp de o săptămână şi au fost selectate de pictorul Eugen Vasile, care a felicitat profesorii de la cele două şcoli de pictură şi a promis continuarea prezentei colaborări.

De asemenea, preşedintele Fundaţiei Valenţe Umane, doamna Nela Păvăloiu, a transmis copiilor şi profesorilor acestora un mesaj prin care reafirmă sprijinul fundaţiei pentru tinerele talente, garantând totodată că proiectele viitoare vor include şi astfel de manifestări din ciclul muzică şi pictură.

×
Subiecte în articol: arte