x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Azi in premiera, "Secretul Mariei"

Azi in premiera, "Secretul Mariei"

de Sebastian S. Eduard    |    Miruna Mihalcea    |    27 Sep 2005   •   00:00
Azi in premiera, "Secretul Mariei"

Astazi incepe la Antena 1 "Secretul Mariei". Prilej pentru un interviu cu Valeriu Lazarov, "tatal" telenovelei.

Interviu cu Valeriu Lazarov, cel care a pus bazele productiei "Secretul Mariei", telenovela care incepe azi la Antena 1.

Jurnalul National: "Secretul Mariei" este prima telenovela marca Lazarov. O astfel de schimbare de macaz in productia de televiziune presupune o atenta analiza de piata. Care au fost deci elementele care au inclinat balanta spre aceasta decizie?
Valeriu Lazarov: Cer voie sa va contrazic. Nu este o schimbare radicala de macaz. Casele noastre de productie, Prime Time World, Sagitarius, La Dolce Vita, continua sa aduca pe ecrane, saptamana de saptamana, "Din dragoste", "Geniali", "Iarta-ma", "Surprize, surprize". Telenovela "Secretul Mariei" inseamna abordarea unui nou gen, un proiect ambitios, o coproductie cu Intact Production pentru Antena 1. Bineinteles ca a existat o analiza de piata, si nu numai a pietei romanesti. In toata Europa, succesul surade productiilor de fictiune, serialelor, care ocupa primele locuri in rantingul audientelor.

Personaje complexe


Ce diferenta este intre "Secretul Mariei" si telenovelele romanesti, pentru ca acum avem exemple - cele de Acasa?
Probabil diferente de concept. La concurenta, drumurile iubirii sunt parcurse de toate personajele. La "Secretul Mariei", personajele sunt mai complexe, contradictiile lor n-au doar o singura finalitate: fericirea personala. Elemente de intriga politista adauga interesante momente de suspans la "Secretul Mariei".

Credeti ca publicului roman i s-a prezentat deja o oferta suficient de vasta, incat sa poata distinge intre o productie cu adevarat valoroasa (ca scenariu, regie, distributie, interpretare etc.) si una "de duzina"?
Cred ca publicul romanesc are un "antrenament" indelungat pe genul telenovele. De ani in sir "consuma" telenovele din America de Sud. Fara indoiala, a dobandit experienta si are criterii si parametri pentru a putea face diferenta.

Care este reteta unei telenovele de succes? Care credeti ca este secretul telenovelei, in general? Mai exact, ce face ca acest gen de productie tv sa aiba un asemenea succes la public?
Reteta? O poveste de viata puternica, scrisa cu sinceritate si experienta, narata cu simplitate si "tradusa" in imagini de un colectiv de actori de talent. Doar atat.

Vedete


O distributie care cuprinde pseudoactori, in sensul in care pregatirea lor profesionala nu este de specialitate, a devenit aproape o moda in ceea ce priveste productia de telenovela romaneasca. Care este motivul?
Sa nu fim prea drastici.
N-as inventa bariere pentru actorii tineri, care n-au studii de specialitate, cu conditia sa aiba cel putin talent. Telenovelele, in tarile unde au fost inventate, sunt o rampa de lansare a noilor talente.

Este posibil ca in curand, in Romania, sa apara o "industrie" a telenovelelor in adevaratul sens al cuvantului, cu actori dedicati si dive lansate de aceste productii?
Suntem pe acest drum. La inceputul drumului. In cativa ani, industria romaneasca a telenovelelor va cunoaste primele succese internationale. Exista aici talent pentru asta. Deocamdata lipseste antrenamentul pentru un gen de productie care cere efort, pasiune, spirit de sacrificiu.

Care este "promisiunea" pe care telenovela "Secretul Mariei" o face publicului?
Promitem un produs solid, de calitate, o poveste plina de sentimente puternice, rivalitati, tradare, suspans. Promitem o distributie cu actori ce apartin mai multor generatii si cu un numitor comun: talentul.

Pentru publicul roman: in ce a constat conflictul cu Cristiana Raduta? Povestiti-ne...
Va rog sa-mi permiteti sa ma gandesc la viitor, si nu la trecut.

Pentru inceput numai 40 de episoade?
Pornim la drum cu 40 de episoade. E un numar rotund. Inseamna 1.920 de minute de telenovela. Apoi, vom vedea. Publicul ne va spune daca trebuie sa multiplicam 40 cu 2 sau cu 4.

PREMIERA LA 22:00, DUPA "DIN DRAGOSTE"
INSTANTANEU. Pe platourile de filmare
Telenovela "Secretul Mariei" incepe astazi, la ora 22:00, dupa "Din dragoste"! Aceasta superproductie, realizata de Antena 1 in colaborare cu compania lui Valeriu Lazarov, La Dolce Vita Production, a fost scrisa dupa o idee a celebrului star argentinian Gabriel Corado! Pentru a transpune pe ecran povestea plina de suspans si emotie a gemenelor Maria si Lorena, Valeriu Lazarov a apelat la o echipa de profesionisti argentinieni, oameni cu experienta de o viata in televiziune si in realizarea unora dintre cele mai bune si iubite telenovele ale lumii.
Prezenta pe platouri a acestor profesionisti de calibru se simte in cele mai mici detalii, de la jocul actorilor, impresionati de profesionalismul argentinienilor, pana la felul in care intreaga echipa functioneaza ca o masinarie reglata impecabil.
In "Secretul Mariei", telespectatorii Antenei 1 vor vedea, de luni pana miercuri, de la ora 22:00, o intriga palpitanta, excelent scrisa, personaje fascinante, decoruri si costume spectaculoase si interpreti care, cu siguranta, vor impresiona publicul, printre care: Anemona Niculescu, Olga Delia Mateescu, Ioan Isaiu, Cristian Popa, Dana Magdici, George Mihaita, Liviu Varciu (mai cunoscut ca "Liviu de la L.A."), Toma Danila, Alina Profir.
×