x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Balet de buzunar: "Frumoasa şi bestia”, la Opera Comică pentru Copii

Balet de buzunar: "Frumoasa şi bestia”, la Opera Comică pentru Copii

de Maria Sârbu    |    28 Feb 2009   •   00:00

Opera Comică pentru Copii prezintă, pe parcursul lunii martie, baletul de buzunar "Frumoasa şi bestia”, în regia şi coregrafia lui Mihai Babuşka.



Spectacolele au loc la data de 3, 9, 10, 16 şi 17 martie (câte două reprezentaţii pe zi, care încep la 14:00 şi 16:00), la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor. Alături de cunoscutul coregraf au lucrat apreciata scenografă Viorica Petrovici şi dansatorul şi coregraful Cătălin Caracaş, asistent de regie. Distribuţia îi include pe balerinii Oana Popescu, Andrei Ciobanu, Teodora Munteanu, Mircea Ioniţă, Alexandra Corneanu şi Tatiana Ciucasciuc.
Luni, 2 martie, publicul este invitat la cele două reprezentaţii (14:00 şi 16:00) ale spectacolului "Coana Chiriţa”, în care rolul titular este interpretat de Stela Popescu, secondată de interpreţii lirici Vicenţiu Ţăranu, Valentin Racoveanu, Daniel Filipescu, Gabriela Daha ş. a. Regia este semnată de Cristian Mihăilescu.
După anul "bogat” pe care l-a avut în 2008, când a împlinit un deceniu de la înfiinţare, prezentând foarte multe spectacole la sediu, în ţară şi în străinătate, Opera Comică pentru Copii are şi în 2009 proiecte importante. La sfârşitul lunii martie va avea loc premiera cu baletul "Domnul conopidă”, iar la sfârşitul lunii iunie cea cu opera "Gianni Schichi” de Puccini.
Pe lângă turneele din ţară, trupa va pleca în Israel, Croaţia, Turcia, Canada şi India.

×
Subiecte în articol: arte