x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Brâncuşi omagiat la 56 de ani de la trecerea în nefiinţă

Brâncuşi omagiat la 56 de ani de la trecerea în nefiinţă

14 Mar 2013   •   11:07
Brâncuşi omagiat la 56 de ani de la trecerea în nefiinţă

Autorităţile gorjene vor comemora, la sfârşitul acestei săptămâni, 56 de ani de la trecerea în nefiinţă a sculptorului Constantin Brâncuşi, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Centrului Municipal de Cultură "Constantin Brâncuşi", Adina Andriţoiu.

 
Conform sursei citate, în perioada 16-17 martie, Centrul Municipal de Cultură "Constantin Brâncuşi" va organiza o manifestare omagială dedicată celor 56 de ani de la trecerea în nefiinţă a titanului de la Hobiţa, pentru care a fost alocată suma de peste 23.000 lei. 
 
Evenimentul, intitulat "Brâncuşiana 2013", va cuprinde lansări de carte, expoziţii de filatelie şi cartofilie, expoziţii de pictură, dar şi spectacol liric, cu trupa Catamis şi un cvartet format din instrumentişti ai Filarmonicii Oltenia. 
 
"Vom organiza la Târgu-Jiu manifestarea 'Brâncuşiana 2013', care constă în o serie de acţiuni, care încep sâmbătă la ora 13.00 la Muzeul de Artă, unde va avea loc o lansare de album, vor avea loc lansări de carte şi de album sub semnătura doamnei Doina Lemny, custode la centrul Pompidou din Paris, o proiecţie de film, precum şi o expoziţie de carte. Duminică, va avea loc sesiunea de comunicări ştiinţifice, unde vor participa cercetători şi brâncuşologi din ţară, dar şi din Paris", a precizat Adina Andiţoiu. 

×
Subiecte în articol: Constantin Brâncuşi omagiere