x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Carnavalul din Uruguay

Carnavalul din Uruguay

de Carmen Anghel-Dobre    |    03 Mai 2011   •   19:12
Carnavalul din Uruguay

"Murgas”, "parodistas”, "humoristas” şi  companii de revistă.  O poveste, un carnaval, o expoziţie. Ambasada Republicii Orientale Uruguay în România în colaborare cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti” organizează începând cu 5 mai 2011 expoziţia de fotografie "Carnavalul din Uruguay”. Veţi "gusta” puţin din  istoria uneia dintre cele mai populare şi importante sărbători din Uruguay.

Exuberanţă, culori puternice, veselie, proteste, ritualuri. O lume în imagini-document. Carnavalul din Uruguay nu seamănă cu alte carnavaluri din lume. În el se regăsesc atât tradiţia hispanică a "murgas” (trupe de muzicieni) cât şi cea africană specifică persoanelor de culoare prin defilarea numită "Llamadas” (Chemări), importată odată cu sclavii în timpurile coloniale. Este un carnaval teatral în esenţa sa, străzile fiind invadate de scene -"tablados” pe care ansamblurile carnavaleşti prezintă spectacole nocturne. Carnavalul durează 40 de zile.

Vernisajul va avea loc miercuri, 4 mai 2011, ora 18:00, în sala de expozitii "Gheorghe Focşa", iar publicul va putea vizita expoziţia în perioada 5 – 15 mai.

×