x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cartea de sambata - Periuta iubareata

Cartea de sambata - Periuta iubareata

de Miruna Mihalcea    |    20 Ian 2007   •   00:00
Cartea de sambata  -  Periuta iubareata

"Dragostea dureaza trei ani" (Ed. Pandora M) e autobiografia umoristica a lui Fr...d...ric Beigbeder, unde autorul-personaj isi demonteaza propriile prejudecati asupra perisabilitatii iubirii.

"Dragostea dureaza trei ani" (Ed. Pandora M) e autobiografia umoristica a lui Fr...d...ric Beigbeder, unde autorul-personaj isi demonteaza propriile prejudecati asupra perisabilitatii iubirii. Barbatul autentic, fara vreo trasatura care sa-l deosebeasca de specie, masculul venit pe lume ca sa procreeze in vesnica nestatornicie sentimentala, descopera cu tragism hazliu ca poti slabi din dragoste fara pic de efort. Daca apuci sa supravietuiesti, esti chiar deosebit. Marc Marronier a iubit-o cu sincer entuziasm pe Anne. A fermecat-o, s-au luat au renuntat la sexul salbatic pentru imperecheri cuminti. Si gata, cercul e inchis.

Marc s-a plictisit de Anne, pentru ca a descoperit o jucarie noua - Alice. I-au ajuns un an de pasiune, unul de tandrete si altul de plictis amar alaturi de Anne. Acum vrea s-o ia de la capat cu Alice. Atata doar ca lui Alice nu-i e chiar asa usor sa divorteze, motiv pentru care Marc incepe sa se-mbete abuziv si sa se poarte ca un exemplu fidel de puber, care cauta dezorientat fericirea sufletului in acordurile voioase ale orgasmelor vesele. Fuge mancand nori de renuntatul la filme XXX in favoarea gangurelilor, cand din barbatul viril nu ramane decat "pisoiasu’" si din vampa ramane doar "tuturica". In fine, Marc isi da seama ca iubirea poate trece si de pragul celor trei ani fatali. Ca putem imbratisa cu la fel de mult drag o fiinta pe care am mai imbratisat-o de mii de ori. Si ca esti indragostit atunci cand pui pasta de dinti pe alta periuta decat a ta. E atat de simplu!

×
Subiecte în articol: arte