x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Castelul Peleş, aruncat în aer

Castelul Peleş, aruncat în aer

27 Mai 2009   •   00:00

Castelul Peleş, unul dintre locurile de filmare pentru lungmetrajul "Fraţii Bloom" (regia Rian Johnson), este aruncat în aer în pelicula ce va avea, vineri, premiera în cinematografele româneşti, informează Mediafax.

Rachel Weisz, Adrien Brody şi Mark Ruffalo, cele trei vedete care interpretează rolurile principale din comedia excentrică "Fraţii Bloom", dar şi echipa tehnică a lungmetrajului au venit în România şi au filmat în zone de lângă Sinaia şi Comarnic şi la Bucureşti. De asemenea, o scenă importantă a producţiei a fost realizată la Cazinoul din Constanţa.

România le-a oferit cineaştilor o serie de locuri-cheie. Printre acestea se numără Castelul Peleş, care are o structură neorenascentistă complicată şi este localizat în inima Carpaţilor. Castelul a fost construit la sfârşitul secolului al XIX-lea de Regele Carol I al României ca o rezervaţie de vânătoare şi reşedinţă de vară a monarhului. Castelul a devenit în film casa din New Jersey a lui Penelope, tânăra miliardară interpretată de Rachel Weisz. "(Castelul Peleş, n.r.) e ceva unic şi ne-am gândit că exprimă perfect excentricitatea lui Penelope", a declarat Wendy Japhet, producătoarea filmului.

Filmul "Fraţii Bloom" va fi prezentat în premieră mondială în România, în cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex, Cityplex, Odeon (Cluj-Napoca), Lotus (Oradea) şi Cinema City (Timişoara), pe 29 mai. (V.A.)

×
Subiecte în articol: arte