x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cate un mertan pe cap de vita furajera

Cate un mertan pe cap de vita furajera

24 Feb 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
Ma-nclin respectuos inaintea venirii pe lume a inca unei formatii de gagici tulburatoare, cu zambet inocent de copil surazand in bataia curelei... aaa... pardon, a soarelui de vara, niste tipe marfa pe care le-am vazut in premiera mondiala ieri pe TVR 2 la Tonomatu’ cu acelasi nume. Dar sa facem prezentarile: pe ele le cheama Alina, Diana si Anca, pe dumneavoastra cine va cheama? Impreuna le cheama "Bonita" (ce cool!).

Nu-i asa ca va bucurati ca niste ingeri? Si eu la fel. Desi parea c-au venit acolo fara nici un scop, am inteles din frazele aruncate brownian prin studio ca ele au venit ca sa ne dea noua, inimosilor, un videoclip care sa ne faca sa vibram. Dar stati putin si nu manati, videoclipul vi-l dau mai tarziu.

Mi-a placut mult una dintre fete, care si-a tras o cruce ortodoxa uite-asa de mare, stand picior peste picior, si m-am gandit ce misto e sa fii credincios, mai ales ca din context nu lipsea decat tigara din mana ailalta si paharu’ de gin din fata. Gestul a fost completat firesc de "nu sunt credincioasa, sunt superstitioasa", o replica, zic eu, de bun-simt, dupa crucea incipienta, si i-am dat fetei toata dreptatea din lume. Adica, dupa ce ca-mi fac ditai crucea in direct, mai vreti sa fiu si credincioasa? Hai sictir, ca ma enervez acuma!

Au urmat povesti de la filmarea videoclipului - o productie artistica de mare anvergura, cu o muzica super-cool si niste versuri bestiale. Am aflat ca "totul a fost ochei" si "toti au fost niste dulci", precum si ca fata aia foarte superstitioasa si deloc credincioasa "o saluta" pe una, "da’ nu mai stie cum o cheama".

Si acum, doamnelor si domnilor, momentul mult asteptat. Sa intre in eter videoclipul celor trei fete "Bonitaaaaaaa". Muzica incepe sa curga. E fum (cred ca de impresie artistica, fiindca, daca era incendiu, nu mai stateau ele sa filmeze). Le vad pe ele trei la cate un microfon. Cate o fusta d-aia scurta cu volanase si cizmulite cu varf ascutit si toc cui pe cap de vita furajata. Freza nebuneasca, in ton cu atmosfera. Bataitul de bun-simt din timpul acordurilor muzicale. Stanga. Dreapta. Din nou stanga. Din nou dreapta. Videoclipul promite. Atentie, incep versurile!

Aflam cu totii ca fetele nu vor decat urmatoarele chestii: una bucata cercei cu safire, una bucata medalion, una bucata telefon, una bucata vila (aflam pe urma ca ea, cea din cantec, e doar "o copila"). In versurile imediat urmatoare, fetele ne comunica suav ca mai doresc, de asemenea, ca-ntr-un an dobitocu’ ala pe care l-au luat de prost sa le ia si-un mertan. Videoclipul se termina cum a-nceput, in ceata, dar eu am ramas cu o intrebare: oare mertanu’ era pentru toate trei, sau nesimtitele manifestau pretentia sa le ia la fiecare cate unul?
×
Subiecte în articol: arte