x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ce cauta Isaura in viata ei

Ce cauta Isaura in viata ei

23 Feb 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
Grupul telenovelistelor care se uita doar la "Isaura" m-a avertizat ca ma da afara daca nu fac bine si ma uit la acest serial. Dupa indelungate sedinte de terapie uneori intensiva le-am dezvaluit gaitelor alora ca eu n-o mai suport pe schimonosita asta care plange din te-miri-ce si ca ma bucur foarte mult ca Don Leoncio se poarta atat de urat cu ea. Pentru ca merita.

Cine e Isaura asta? O sclava! Ei, daca e o sclava, sa se poarte ca o sclava si sa nu mai aspire nici la iubiri d-alea din romanele de doi lei, nici la cine-stie-ce fericiri, ca noi nu suntem pe pamantu’ asta ca sa fim fericiti, ci ca sa suferim. Sclava Isaura, le-am spus prietenelor mele, e o proasta si o urasc si daca m-as intalni cu ea pe strada as trage-o de par sau chiar i-as pune piedica, dupa care mi-as cere scuze, ca s-o fac sa creada ca s-a impiedicat de una singura.

Prietenele mele mi-au spus ca sunt cu capu’. Cum as putea sa nu fiu de partea ei cand Don Leoncio vrea s-o marite cu un monstru libidinos? Cum as putea sa nu plang cand ea, o fata nenorocita de destin, e pe cale sa se marite impotriva vointei ei si chiar i-a spus si lu’ taica-su ca e pe cale sa fie foarte fericita, pe cata vreme ea, de fapt, nu e, care Don Leoncio se razbuna pe ea, pentru ca e un om rau, pentru ca ea l-a preferat pe baiatul ala pentru care simte o dragoste sincera si el s-a simtit ranit in amorul lui de apropitar de sclavi si de mascul feroce cu dintii atroce si atunci s-a razbunat si a pus-o sa se marite cu mosul ala care vrea s-o faca fericita cu orice pret si care chiar i-a adus in dar o cuvertura.

Le-am spus prietenelor mele ca ma buseste si rasu’, cum sa-i faci cadou miresei tale pe care o iubesti O CUVERTURA? In viata mea nu m-as fi gandit sa fac cadou cuiva o cuvertura si, credeti-ma, sunt specialista in alesul cadourilor, fiecare om isi merita cadoul sau, dac-ar fi sa zic la o adica, as spune chiar ca "esti ceea ce primesti", deci, practic, Isaura, dac-ar fi, ar fi o cuvertura. O cuvertura roz. Acuma, doamnelor si domnilor, spuneti si dumneavoastra, v-ati pune pe pat o cuvertura roz? Aveti in casa o cuvertura roz?

Cred mai degraba in carpetele cu "Rapirea din Serai" decat in cuverturile roz, dar ceva din mine imi spune ca cititorilor J.N. nici macar nu le-a dat prin cap sa-si cumpere o "Rapire...", darmite o cuvertura roz. Dar, de fapt, cred ca cititorii J.N. nici macar nu-si fac patul.

In fine, gaitele-alea m-au atacat spunandu-mi ca aici e vorba de principii si atunci eu le-am spus ca oamenii care au principii sunt limitati, "au gandire de lemn", chestie pe care am citit-o intr-o carte a lui Plesu, dar, mizerabila cum sunt, le-am spus ca asta-mi apartine mie. Sfarsit.
×
Subiecte în articol: arte cuvertura