Cea mai bună licitație de Artă Contemporană Românească a anului
În centrul Bucureștiului, ieri seară, joi, 2 iulie, a avut loc cea mai bună licitație de artă contemporană românească a anului, care a înregistrat vânzări totale de aproximativ 400.000 de euro (cca. 2 milioane de lei), confirmând trendul de creștere al interesului colecționarilor pentru segmentul de artă contemporană, atât raportat la componenta ei investițională, cât și, mai ales, la deschiderea către artă a gustului noilor generații.
Licitațiile de artă contemporană, segment în creștere, ne-au obișnuit, regulat, la fiecare ediție, cu noi recorduri absolute de artist. De această dată au fost Ștefan Câlția, a cărui lucrare „Ianus pe apă” s-a adjudecat pentru 37.500 de euro, plecând de la 20.000 de euro, tânărul artist stradal care folosește pseudonimul Obie Platon, a cărui lucrare de mari dimensiuni „99 Problems” a pornit de la 4.500 de euro s-a adjudecat pentru 18.000 de euro, precum și pictorul Roman Tolici, al cărui diptic „Bloody Silence” s-a adjudecat pentru prima dată într-o licitație publică pentru 8.750 de euro.
Ocazionat de donația către Societatea Națională de Crucea Roșie au ajuns pentru prima dată în licitație, cu lucrări recente, artiști rari, ce nu se întâlnesc în vânzările publice, ci doar în expozițiile private ale galeriilor, precum Marius Bercea cu „After Dinner Critique”, adjudecată pentru 8.000 de euro sau sculptorii Vlad Olariu cu „Măștile” sale adjudecate pentru 4.500 de euro și Vlad Nancă cu „Drawing Block Silhouette”, adjudecată pentru 3.250 de euro.
Cel mai bine au performat, ieri seară, mai clasicii Corneliu Baba, cu 5 lucrări adjudecate din 5, toate adjudecate peste maxima estimării casei (cu o medie de aproximativ 30% peste maxima estimării), precum și Constantin Piliuță, cu 7 lucrări adjudecate din 7.
Și artiștii contemporani străini, prezenți în licitație, au înregistrat rezultate bune, unele semnificativ peste estimările casei de licitații, astfel „Sketchul” contemporanului japonez Tadashi Kawamata s-a adjudecat pentru 6.500 de euro, la dublul maximei estimării, iar desenul contemporanului belgian Panamarenko s-a adjudecat pentru 2.750 de euro, la peste triplul maximei estimării.

Ştiri din .ro
-
Cum arată doctoriță de la SMURD Iași care a fost inclusă în „Atlasul Frumuseții”: „Un pacient s-a trezit, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă a murit și este în rai” libertatea.ro
-
Alertă despre accelerarea vaccinării: „Noua variantă a virusului este mai periculoasă şi va ajunge curând predominantă” libertatea.ro
Cele mai așteptate 10 cărți în 2021 de la Editura Litera
Ultimul interviu cu Ruxandra Garofeanu

Curtea Veche Publishing: cei mai citiți autori în 2020

Cele mai vândute și cele mai furate cărți din rețeaua CLB în 2020
Jim Carrey a împlinit 59 de ani
A fost ziua lui Eminescu. Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2021

Magdalena Popa Buluc în dialog cu George Banu: „Covid-ul afectează nu doar plămânii, ci și… spiritul”

Profesorul şi violoncelistul Marin Cazacu a primit ordinul „Meritul Cultural” în numele Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Eveniment online de excepție dedicat Zilei Culturii Naționale
România văzută de Eminescu. Despre școală, biserică, parlament, cultură, armată, fiscalitate, judecători, imigranți, americanism

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Televiziunea Română prin numeroase programe speciale ce vor fi transmise pe toate posturile sale

Începe Spectacolul!

TNB, între Bilanţ de pandemie şi perspective pentru un an mai bun

Program online de filme românești pe TIFF Unlimited, de Ziua Culturii Naționale
