x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Celebra Annie Leibovitz, în pragul falimentului

Celebra Annie Leibovitz, în pragul falimentului

07 Sep 2009   •   00:00
Celebra Annie Leibovitz, în pragul falimentului
Sursa foto: Leon Neal/AFP

Unul din cei mai mari fotografi ai lumii, Annie Leibovitz, şi-ar putea pierde munca de-o viaţă dacă nu restituie un împrumut de 24 milioane de dolari până mâine.

Leibovitz, care are un salariu de 2 milioane de dolari pe an, la Vanity Fair, şi-ar putea pierde drepturile de autor asupra întregii sale opere, dacă nu reuşeşte să restituie un împrumut de 24 de milioane de dolari până mâine, scrie Huffington Post.

Annie a fost dată în judecată de compania Art Capital Group, care acordă finanţări pe termen scurt, acceptând drept garanţii proprietăţi şi obiecte de artă, pentru o presupusă încălcare a contractului. Leibovitz, în vârstă de 59 de ani, a împrumutat banii pentru renovarea a două proprietăţi istorice, pe care încerca să le integreze într-o singură clădire, decizie care de altfel, a iscat atunci multe tensiuni.

Annie Leibovitz a fotografiat de-a lungul carierei printre cele mai mari celebrităţi ale lumii, preşedinţi, actori şi muzicieni. Una din cele mai importante opere ale sale este o fotografie cu John Lennon, lângă iubita sa Yoko Ono, cadru făcut cu doar câteva ore înainte de asasinarea artistului.

Ea este aceea care l-a urcat pe Arnold Schwarzenegger pe piscul unui munte, a obligat-o pe Whoopi Goldberg să intre într-o cadă cu lapte şi a închis pentru public celebrul palat de la Versailles, pentru a o fotografia pe Kirsten Dunst în rolul reginei Marie-Antoinette.

În afara arhivelor fotografice, evaluate la 50 de milioane de dolari, potrivit New York Times, artista şi-a ipotecat casa - o clădire întreagă în Greenwich Village, Manhattan, dar şi o a doua reşedinţă, situată în Rhinebeck, în nordul oraşului New York. (V.A.)


×