x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cinemax, fratele lui HBO

Cinemax, fratele lui HBO

21 Feb 2005   •   00:00

CULTURA/MASS-MEDIA
De maine, romanii vor avea un nou canal de televiziune care difuzeaza filme neintrerupte de publicitate. Ca si fratele sau mai mare, HBO, Cinemax este un post de tipul "platesti si vezi".
CRISTINA OLOGEANU

FILM. Nemuritorul musical "Grease", cu John Travolta si Olivia Newton-John, va fi difuzat de Cinemax in "Joia Clasica"
A venit si randul Romaniei sa se afle printre tarile care difuzeaza programele Cinemax, dupa SUA, America Latina, Asia si Polonia. Acesta va mai fi lansat si in Ungaria, Bulgaria, Republicile Ceha si Slovaca. Canalul tv ofera un spectru mai larg celor care doresc sa vada mai multe filme. El va include pelicule de top, productii din toata lumea, care au castigat premii la festivaluri internationale, toate subtitrate/traduse in limba romana, 18 ore pe zi in timpul saptamanii si 24 de ore in week-end.

Cea mai buna veste, pe langa aparitia acestui post, este aceea ca programele nu vor fi intrerupte de publicitate. Insa el nu va putea fi receptat de orice abonat la cablu.

Pentru a beneficia de Cinemax trebuie sa achizitionati de la RCS un pachet special, numit DIGI TV, acesta fiind singurul care permite, din punct de vedere tehnic, receptarea Cinemax. Si, pentru a atrage tot mai multi clienti spre acest sistem nou, compania de cablu RCS are o oferta tentanta: cei care achizitioneaza pachetul DIGI beneficiaza pe tot parcursul anului 2005 de HBO si Cinemax fara sa le plateasca separat.

FRATELE MAI MARE. Cinemax va fi coordonat de HBO CE, aceeasi echipa care a adus HBO in noua tari din Europa Centrala.

Ca si fratiorul sau mai mare cu un rol bine definit pe piata romaneasca, si Cinemax va fi un canal de tip pay-tv. Acest nou post vine sa ofere mai multe optiuni de divertisment abonatilor si totodata va completa HBO. Si chiar daca aceste doua posturi sunt in aceeasi ograda, fiecare va avea grila sa de programe bine stabilita, astfel ca nu veti vedea la unul ce ati vazut la celalalt.

In timp ce HBO se concentreaza pe cele mai noi si mai de succes productii hollywood-iene, seriale originale, concerte celebre ale unora dintre cei mai in voga artisti ai momentului, Cinemax pune accentul pe filme de inalta tinuta. Printre productiile ce vor fi la Cinemax se numara: "Grease", "Cimitirul animalelor", "Intoarcerea Panterei Roz", "Inima de aur", "Evelyn", "Hope Springs".

TEMA ZILEI
Fiecare seara va avea o tema. Pornind de la aceasta, se vor difuza numai acele productii care se inscriu in tema respectiva. Astfel, serile de luni sunt dedicate doamnelor, sub rubrica "Ce-si doresc femeile", martea, la "Zoom", telespectatorii pot viziona o larga varietate de filme. "Fara frontiere" este tema de miercuri, dedicata filmelor de pretutindeni. Joia este "Clasica", iar vinerea este "Cult" si inseamna filme contemporane. Sambata, Cinemax propune doua pachete: de la ora 21:00 "Premiera de sambata", care prezinta filme noi in exclusivitate, iar de la ora 23:00, la "Instinct primar", Cinemax prezinta filme cu teme erotice. Duminica, la "Zona Crepusculara", Cinemax garanteaza abonatilor senzatii tari care nu implica risc, aducand pe micul ecran cele mai bune filme thriller, SF, horror sau filme de fictiune.
×
Subiecte în articol: arte filme cinemax