x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Colaborare - 1001 albume, pe Radio 3 net

Colaborare - 1001 albume, pe Radio 3 net

de Sebastian S. Eduard    |    15 Dec 2006   •   00:00
Colaborare - 1001 albume, pe Radio 3 net

Cea mai buna carte a Targului Gaudeamus, "1001 de albume de ascultat intr-o viata", poate fi ascultata acum si pe internet.

Enciclopedia Rao apare pe internet. Cea mai buna carte a Targului Gaudeamus, "1001 de albume de ascultat intr-o viata", poate fi ascultata acum si pe internet. Robert Dimery, redactor independent, comentator muzical si editor general, acompaniat de un ansamblu de vreo 90 de colaboratori din toata lumea, a gandit si a materializat enciclopedia "1001 Albums You Must Hear Before You Die", o antologie a celor mai bune albume din ultimii 50 de ani, de la nasterea rock’n’roll-ului (anii ’50) la cele mai spectaculoase productii multimedia ale anilor 2000.

Versiune. Grupul Editorial Rao a realizat versiunea in limba romana, care, cu ocazia Targului Gaudeamus, a fost desemnata cea mai ravnita carte a targului. Sambata, 16 decembrie, in Plaza Romania, de la ora 18:00, are loc o dubla lansare: cea a cartii si cea a site-ului acestui dictionar muzical, un "site in site" prezent pe deja celebra pagina www.radio3net.ro. "Ideea ne-a cucerit imediat - aveam deja experienta. Cele mai bune 500 de albume, Cele mai bune 500 de piese, Cei mai mari 100 de chitaristi ai tuturor timpurilor, Cei mai buni 100 de artisti rock ai tuturor timpurilor!!!", a declarat Florian Pittis, realizatorul radioului on line. Accesand site-ul puteti asculta majoritatea celor 1001 albume - iar daca, intamplator, nu gasiti ceva, reveniti, pentru ca intreaga echipa a lui Florian Pittis lucreaza in aceste zile cu motoarele la maximum, pentru ca totul sa fie gata la timp. "Toti suntem extrem de entuziasmati", mai spune Pittis, "pentru ca proiectul este unul cu totul si cu totul spectaculos."

In afara de a asculta cea mai buna muzica, navigatorii pot sa vada copertile respectivelor albume, sa vizioneze videoclipuri acolo unde piesele beneficiaza de acest suport si chiar sa-si "noteze" albumele favorite sau sa le bifeze ca "ascultate".

Ascultatori. In ultima vreme, popularitatea proiectului Radio 3 net a crescut peste asteptari, printre ascultatori numarandu-se nu numai romani, ci si cei care acceseaza site-ul din tari precum Peru sau Israel.

Enciclopedie de calitate. Ce sa asculti din ultimii 50 de ani de muzica de la Thelonious Monk la Coldplay, de la Rolling Stones la Linkin Park, de la Nina Simone la Sepultura? E o chestiune de gust personal, fireste, iar o antologie a celor mai reprezentative piese din ultimii 50 de ani, alcatuita de 90 de critici muzicali, este fara doar si poate cel mai bun ghid a ceea ce merita sa asculti intr-o viata.
TVR Cultural - Portret Cristian Nemescu

Realizatorii emisiunii Urcare libera - debut in arte, Claudiu Mitcu si Liviu Sandulescu, au pregatit sambata (ora 17:30) un portret al tanarului regizor Cristian Nemescu. Emisiunea se vrea a fi o incursiune in filmografia lui Cristian Nemescu, de la "Mihai si Cristina" pana la filmul de lung metraj "California Dreaming". Pe langa cateva scurte secvente ale unor interviuri cu Nemescu, in emisiune vor vorbi despre colaborarea cu el: regizorul Tica Popescu, actorul Andi Vasluianu, Tudor Voican (scenarist), Ada Solomon (HiFilm), actrita Madalina Ghitescu, Andrei Boncea (Mediapro Pictures).

Nascut la Bucuresti la 31 martie 1979, Nemescu a castigat peste 20 de premii, printre care Marele Premiu la NYU International Student Film Festival din New York, Premiul Special al Juriului la Bruxelles Short Film Festival din Belgia, Public’s Choice la Milano Film Festival din Italia, Premiul Publicului la Internationale Grenzland Filmtage Festival din Germania. Cu "Marilena de la P7", regizorul a participat anul acesta la Cannes. Cu putin timp inaintea accidentului care i-a curmat viata, el a terminat filmarile la primul lui lungmetraj, "California Dreaming", cu Armand Assante in rolul principal. (A.V.P.)
INFO

FHM, INCHISA. Editia americana a revistei FHM se inchide. Publisherul britanic al revistei a motivat decizia prin faptul ca "piata publicitara din SUA e din ce in ce mai dificila, mai cu seama de un an incoace". Continand in principal pictoriale si informatii privind gadgeturile de ultima ora, FHM publica aproximativ 30 de editii in intreaga lume, inclusiv in Marea Britanie, Franta, Rusia si Romania. Ultimul numar al revistei care va aparea in Statele Unite va fi cel din martie 2007. (C.D.)

VIENA SPIRIT. Un eveniment mult asteptat de melomani are loc la 19 decembrie, la Sala Palatului: concertul "Viena Spirit", sustinut de muzicienii de la "Johann Strauss Ensemble". Aflati intr-un miniturneu in urma caruia au inregistrat mare succes, artistii austrieci vor concerta, dupa Bucuresti, si la Sibiu, (Sala Thalia), la 20 decembrie, respectiv la 21, la Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov. Instrumentistii nu vor evolua singuri: vor avea o invitata speciala, soprana de origine germana Judith Halasz, o voce scolita la Conservatorul vienez si afirmata pe scena Operei de Stat din Viena. (Claudia Daboveanu)
×
Subiecte în articol: arte albu