x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Construcţia teatrului se apropie de final

Construcţia teatrului se apropie de final

02 Apr 2009   •   00:00

Teatrul pentru copii şi tineret Excelsior este singurul din Bucureşti care s-a refăcut din temelie şi până la acoperiş.



Este adevărat, lucrările (începute la sfârşitul anului 2005) nu sunt gata încă, însă directorul, actorul Ion Lucian, speră ca la toamnă să aibă loc şi redeschiderea oficială a teatrului pe care-l conduce. "Am ţinut foarte mult să fiţi prezenţi aici, înainte ca teatrul să fie gata, pentru ca mai apoi să vă bucuraţi de imaginea lui finală", a spus Ion Lucian ieri, adresându-se actorilor şi prietenilor teatrului Excelsior, invitaţi să participe la o întâlnire inedită, chiar pe şantierul unde se află în construcţie viitorul sediu Excelsior, singura construcţie nouă destinată unui teatru al Capitalei.

"Simt un moment unic, de fericire şi de mari speranţe. Astăzi se împlinesc 19 ani - ce-i drept, un număr puţin ciobit - de când pe aceste locuri, dar nu în acest spaţiu, ne-am început cariera. De când Teatrul Excelsior şi-a început cariera.

Şi se împlinesc aproximativ 12 de când mă lupt pentru realizarea acestui teatru."

 La deschiderea Teatrului Excelsior, vor fi puse în scenă, cel mai probabil, trei spectacole: un basm românesc, unul de circulaţie mondială şi o piesă de structură modernă din literatura universală.

×
Subiecte în articol: arte