x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Corneliu Porumboiu, premiat la Cannes!

Corneliu Porumboiu, premiat la Cannes!

24 Mai 2009   •   00:00
Corneliu Porumboiu, premiat la Cannes!

Victorie importantă pentru filmul românesc la Festivalul de la Cannes. Pelicula "Poliţist, adjectiv" a lui Corneliu Porumboiu a fost distinsă cu premiul Federaţiei Internaţionale a Presei Cinematografice la secţiunea "Un certain regard". Filmul era favoritul competiţiei după ce a primit recenzii excelente din partea presei internaţioanle de specialitate.

Filmul "Poliţist, adjectiv", al regizorului român Corneliu Porumboiu, a fost proiectat la Cannes în cadrul secţiunii Un Certain Regard, scrie antena3.ro. Pelicula prezintă povestea unui tânăr poliţist din provincie, care îşi pierde încrederea în meseria sa.

Filmul a primit cronici laudative, după premiera mondială, de la Cannes, în publicaţii precum Variety şi The New York Times. Potrivit presei americane de specialitate, "Poliţist, adjectiv" este de departe cel mai bun film din afara competiţiei principale. Cu toate că a beneficiat doar de o singură proiecţie, în cadrul unei secţiuni secundare, "Poliţist Adjectiv" a reuşit să impresioneze juriul Federaţiei Internaţionale a presei Cinematografice.

Comedia a fost realizată la începutul anului 2009, la Vaslui, oraşul natal al lui Corneliu Porumboiu. Protagonistul peliculei este Dragoş Bucur, care joacă alături de Vlad Ivanov şi Cosmin Seleşi.

"Poliţist, adjectiv" va putea fi văzut în premieră în România la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, care va avea loc între 30 mai şi 7 iunie. (V.A.)

×
Subiecte în articol: arte