x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cu stangul inainte, drepti!

Cu stangul inainte, drepti!

22 Noi 2004   •   00:00

Ieri, la conferinta de presa care a precedat deschiderea primei editii Bucharest International Film Festival(BIFEST), s-a subliniat faptul ca, pentru prima oara in Romania, sunt reunite patru sectiuni importante: Dakino - filme de scurtmetraj, CinePub - spoturi publicitare, MediAvert - confluenta dintre cinema si televiziune si PanoRama - filme de lungmetraj.

In acest an, doar DaKino a scos la bataie premii. Initial, la festival ar fi trebuit sa participe printre altii Jerzy Stuhr si Aleksandr Sokurov, dar, asa cum a spus presedintele festivalului, Lucian Georgescu, primul are probleme cardiace, iar cel de-al doilea nu vine nici in ruptul capului, dovada ca nu s-a dus nici la Cannes. Inainte de start, BIFEST a cunoscut si cateva modificari. Filmul lui Par-Wuk, "Old boy", desi a fost platit, nu a mai putut fi prezentat cinefililor.

O alta modificare a venit chiar din interiorul festivalului, in momentul in care directoarea de PR, Dana Dimitriu, si-a dat demisia. Intr-un comunicat de presa sustine ca gestul este motivat prin faptul ca domnul Georgescu a insarcinat-o cu responsabilitati care ii apartin exclusiv, "cum ar fi achitarea la timp a taxelor pentru filmele selectate" si ca a creat relatii tensionate cu persoane decisive din lumea filmului. Evident enervat in momentul in care a fost pus in fata acuzelor, domnul Georgescu a reactionat asemeni oamenilor care nu au contraargumente. Dincolo de faptul ca a facut-o "varza" pe doamna Dimitriu sustinand ca el a dat-o afara, asa cum au procedat si festivalele TIFF si Anonimul, a inceput sa atace subsemnata pentru aceasta intrebare. (Mihaela Suciu)

×
Subiecte în articol: arte